Hema Wolvega bestaat 40 jaar

Wolvega – Op vrijdag 3 november bestaat de Hema in Wolvega 40 jaar.In het voorjaar van 1977, werd er begonnen met de bouw van de Hema, de ouders, Arend en Ditty Piest, van de huidige eigenaar. De heer en mevrouw Piest hadden toen al een Hema franchise filiaal in Steenwijk en hadden hun oog laten vallen op Wolvega.

Uitbreidingen-koffiecorner

Toen de Hema geopend werd in 1977 was deze nog iets minder groot dan heden ten dage, zo’n 700 m2. In 1981 is de Hema voor de eerste keer verbouwd en kwam er 145 m2

winkel vloeroppervlak bij. In 2008 werd er wederom verbouwd en werd de winkel vergroot om een koffiecorner te realiseren, nu is het winkelvloeroppervlak 950 m2.

Het aantal medewerker is met 22 medewerkers altijd aardig stabiel gebleven door de jaren heen , wel hebben er een verplaatsingen plaats gevonden in assortimenten zo is de

Koffiecorner en de afdeling cadeau artikelen er bij gekomen de laatste jaren en zijn de vis en surf artikelen weer uit het assortiment verdwenen.

Familiebedrijf

“Wij zijn een afspiegeling van de maatschappij dus als er dingen veranderen dan zie je dat naar verloop van tijd ook weer terug in ons assortiment” zeggen Bert en Margreet Piest, die in 1995 de zaak van zijn vader heeft overgenomen.

“De derde generatie staat al klaar om ook toe te treden in de sporen van vader en opa, dus Hema totaal mag dan een groot bedrijf zijn, Wolvega is gewoon een familie bedrijf en dan zie je niet alleen in de directie. Ook onder het personeel is het al meerdere keren voor gekomen dat er zusjes uit 1 gezin aan het werk waren in de Hema en ook nu al weer dochters van personeelsleden.

Het feit dat de meeste personeelsleden er al heel veel jaren zijn geeft wel aan dat de sfeer goed is en dat we elkaar waarderen”, aldus de familie Piest.

Acties en aanbiedingen

Om dit te vieren, zijn er diverse acties en aanbiedingen op vrijdag 3 en zaterdag 4 november.

Foto: Bert Piest in de koffiecorner (Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.