SOW

Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf

OPROEP AAN ONDERNEMERS IN WOLVEGA

Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf (SOW) heeft de ambitie om het ondernemersklimaat in Wolvega te versterken

WOLVEGA – Sinds 2016 kent Wolvega een ondernemersfonds voor ondernemers. De gemeente int deze heffing via reclamebelasting en geeft het saldo, door aan de Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf (SOW). Uit dit fonds worden jaarlijks verschillende activiteiten gefinancierd.

Hoe voorkom je een dubbele aanslag reclame belasting
In dit toegevoegde document legt het SOW uit hoe je een dubbele aanslag kunt voorkomen en bij wie je terecht kunt mocht dit het geval zijn.

Bestaande en nieuwe activiteiten
“We willen het geld samenbrengen en terug laten vloeien naar dezelfde club ondernemers”, legt voorzitter Henk Verkerk uit, die samen met Frank Zeinstra, Bert Piest, Menno de Koe en Marcus Dubling het bestuur van de Stichting Ondernemersfonds vormt.
Lees ook: Uitleg doelstelling en criteria aanvraag
“Het is heel belangrijk dat we niet alleen bestaande activiteiten organiseren, maar ook meer nieuwe activiteiten”, zegt Bert Piest. Hij roept de verschillende ondernemersverenigingen, maar ook groepen van ondernemers op om hun plannen en ideeën met het bestuur te delen. Aan het begin van ieder jaar verzamelt het bestuur de aanvragen en beoordeeld of de aanvraag een collectief doel dient ter versterking van het ondernemersklimaat in Wolvega. Kortom, ambities genoeg om van SOW – voor en door alle ondernemers in Wolvega – een succes te maken. Afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen wordt een bijdrage vastgesteld.

Eerlijk delen van lasten
De SOW geeft een financiële basis voor een economisch vitaal en leefbaar Wolvega. “Het stimuleert samenwerking en synergie en garandeert dat activiteiten zoals een Sinterklaasintocht voor de toekomst geborgd zijn. Het zorgt voor het gezamenlijk en eerlijk delen van de lasten”, aldus Frank Zeinstra.

Aanvraag indienen
Heb je een goed idee of een mooi plan? Mail je aanvraag voor eind maart naar bestuursow@gmail.com. Graag een korte beschrijving van het plan, de activiteiten, een specificatie van de verwachte kosten en een onderbouwing van de aangevraagde bijdrage.

Klik hier om de voorwaarden te lezen >>