Ondernemersavond Weststellingwerf is start van CCW seizoen en Lindefestival

Algemeen, CCW

Het Lindefestival in Wolvega is woensdagavond in de tent op Pastorieplein gestart met een bijeenkomst voor ondernemers. Ook was dit de eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen voor de leden van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW).

David Kloosterhuis, voorzitter en nationaal gedelegeerde van Conseil International des Organisations de Festivals (CIOFF) Nederland, betrad het podium om del ondernemers te vertellen over en mee te nemen in de magische wereld van dans vanuit verschillende culturen. Hij zoomde in op de maatschappelijke en economische invloeden en impact, samenwerkingsverbanden met ondernemers. Hoe zoeken zij de samenwerking. Hoe dekken ze kosten en baten? Wat en wie heb je daarvoor nodig? Iets wat belangrijk is in elke onderneming.

CIOFF, wat staat voor Conseil International des Organisations de Festivals de Folklore et d’Arts Traditionnels (Internationale Raad van Organisaties voor Folklore Festivals en Traditionele Kunsten), is een wereldwijde culturele organisatie die zich inzet voor het behoud en de promotie van traditionele volkskunsten en cultuur. De organisatie is opgericht in 1970 en werkt nauw samen met UNESCO. 

CIOFF verbindt cultuur met ondernemerschap en samenwerking door wereldwijd netwerken van traditionele volkskunsten te ondersteunen. Via festivals en culturele uitwisselingen biedt CIOFF-ondernemers en artiesten de kans om nieuwe markten te verkennen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Door traditionele cultuur te promoten, draagt CIOFF bij aan de versterking van lokale economieën en het creëren van duurzame partnerschappen die de rijkdom van erfgoed vieren en behouden. 

David Kloosterhuis is de artistiek directeur van het internationale dans- en muziekfestival Op Roakeldais in Warffum (Gr) en eigenaar van het Mexicaanse restaurant Cielito Lindo ook in Warffum. Hij reist de hele wereld over om dansgroepen, onder andere uit Mexico, te verbinden aan dit festival. Als naam voor het festival werd gekozen voor Op Roakeldais, hetgeen in het Gronings o.a. betekend ‘Op goed geluk’.

Foto’s: Lenus van der Broek

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.