Actie het Groene Lintje

GroenLinks Weststellingwerf zoekt in het kader van Wereld Milieudag, elk jaar op 5 juni, kandidaten voor het Groene Lintje. Dit is een onderscheiding die gaat naar mensen die zich op een positieve wijze inzetten voor groen in de gemeente. Voor deze uitreiking mag iedereen kandidaten nomineren. Dat kunnen particulieren, maatschappelijke organisaties en ondernemers zijn.

Iedereen doet natuurlijk zijn best om energie- en water te besparen en zorgvuldig om te gaan met planten en dieren. Sommige mensen in onze gemeente doen meer: ze investeren in nieuwe technieken en hebben ongewone maatregelen genomen om in Weststellingwerf milieu en natuur te verbeteren. Voor hen is dit compliment bedoeld. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden.

 

Zo koos de jury vorig jaar uit alle aanmeldingen drie genomineerden die het verdienden om extra in het zonnetje gezet te worden. De genomineerden in 2015 waren:

Elsco van den Berg, hovenier en  eigenaar van de  biologische zorgboerderij Phoenix in Nijeholtwolde,  Albert Hendriks journalist en directeur van bureau voor toerisme Friesland Holland in Wolvega en Leander Verhoog eigenaar van Biologische Tuinderij De Kloostertuin aan de Vallaatweg in Noordwolde. Leander Verhoog, eigenaar van tuinderij de Kloostertuin, verdiende het Groene Lintje 2015 omdat hij vol passie, op een prachtige en bijzondere wijze alle aspecten van duurzaamheid met elkaar verbindt.

De jury prees het werk op deze biologische tuinderij  als een voorbeeld van lokale betrokkenheid. Groen, sociaal en verantwoord maatschappelijk ondernemen en duurzaam handelen voor een betere wereld.

Weet u iemand die een Groen Lintje verdient, dan hoort GroenLinks dit graag. Als u iemand nomineert, krijgt u uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking. Deze zal  plaatsvinden op vrijdag 3 juni in de Kloostertuin in Noordwolde.

U kunt uw nominatie zenden aan groenlintje@groenlinksweststellingwerf.nl of per post naar het secretariaat van GroenLinks: Pieter Stuyvesantweg 136  8481 JA Nijetrijne. Graag voorzien van uw motivatie en vóór 21 mei aanstaande.Griene Lintje

 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.