Bosch Car Service Speerstra is Erkend Duurzaam

WOLVEGA – Bosch Car Service Garage Speerstra in Wolvega is officieel Erkend Duurzaam. Het certificaat Erkend Duurzaam is het bewijs dat Bosch Car Service Speerstra in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame veranderingen heeft doorgevoerd. Het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) heeft het certificaat uitgereikt na een uitgebreide duurzaamheidsscan van het bedrijf.

Milieuvriendelijk en energiezuinig

“Maatschappelijk en duurzaam handelen is voor eens belangrijke bedrijfswaarde”, zegt Klaske Speerstra van het autobedrijf. “Wij leveren al jaren de nodige inspanningen om ons bedrijf milieuvriendelijk en energiezuinig te maken. Daarbij verliezen we het sociale aspect niet uit het oog. Het certificaat Erkend Duurzaam is een mooie erkenning voor al onze inspanningen en een aanmoediging om nog duurzamer te worden.”

Meer dan alleen milieu

Bosch Car Service Speerstra heeft de erkenning gekregen na het doorlopen van een scan en een audit. “We zijn op verschillende punten doorgelicht. De scan helpt beter inzicht te krijgen in duurzaamheid in al zijn aspecten”, legt Klaske uit. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat veel verder dan alleen milieu. Ook de dienstverlening, personeelsbeleid, de inkoop, financiën en communicatie zijn belangrijk. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het duurzaam inrichten van onze werkplaats en het duurzaam omgaan met energie.”

 Vloeistoffen apart afgevoerd

Zo worden alle vloeistoffen die in de werkplaats vrijkomen bij de reparatie of het onderhoud aan een auto afgevoerd door gecertificeerde bedrijven. “De oliën, accu’s en banden worden apart afgevoerd en dat registeren wij allemaal precies. Mede op basis hiervan mogen wij ons nu Erkend Duurzaam noemen”, zegt Klaske.

In het voorjaar van 1970 opende Rein Speerstra aan de Oranje Nassaulaan in Wolvega Garagebedrijf Speerstra. Als dealer in Volkswagen en Audi groeide Garage Speerstra uit tot specialist op dit gebied in de wijde omtrek. Met een verkoopplein van bijna 2.000 m2 vindt ook de occasionrijder bij Speerstra vaak een passend voertuig. Sinds enkele jaren is Garage Speerstra aangesloten bij Bosch Car Service, waarbij men tegen concurrerende tarieven alle soorten auto’s kan onderhouden en repareren. De monteurs volgen doorlopend trainingen bij Bosch Nederland en zijn geschoold in de nieuwste technieken. Met moderne uitlees- en testapparatuur kunnen de monteurs auto’s van elk merk en type snel en vakkundig onderhouden.

Speerstra Erkend Duurzaam

Op de foto ziet u staan: v.l.n.r. Ebel Capelle, Klaske Speerstra en Jeroen Klijnsma. Tekst en foto: Jelleke Bouma.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.