Braderie Lindefestival is een succes

WOW
Foto: Lenus van der Broek

Het was een drukte van belang op de braderie van het Lindefestival, die werd gehouden op zaterdag 24 september in Wolvega. De organisatie is ontzettend tevreden. “Het Lindefestival wordt al sinds 1990 zeer succesvol georganiseerd in Wolvega. Het was heel fijn dat ook deze eerste editie na de coronacrisis weer een succes was”, aldus Jelte Kamsma namens de organiserende winkeliersvereniging WOW.

De braderie maakt onderdeel van het driedaagse Lindefestival, waarop de lokale horeca en de winkeliersvereniging WOW samen een programma organiseren. Een grote touwtrekwedstrijd, drie avonden lang live muziek op de verschillende pleinen in het dorp en op zaterdag een grote braderie in het centrum met muziek en straattheater vormen de hoofdingrediënten. Op de braderie waren ook allerlei activiteiten, bijvoorbeeld een demonstratie van de scouting en van de turnvereniging en haren invlechten door een lokale kapper. Als afsluiter trakteerde de winkeliersvereniging de inwoners van Wolvega als vanouds op een groots vuurwerk rondom de vijver bij de Wildbaan/Plasierbosch.

“Het Lindefestival staat bekend als één grote reünie”, licht Jelte toe. “Inwoners en oud-inwoners van Wolvega en Weststellingwerf en mensen uit de wijde omgeving treffen elkaar graag op het Lindefestival. Ze vinden het leuk om veel bekenden te treffen, lekker te ‘sneupen’ en te genieten van de gezelligheid.”

Bekijk alle foto’s van het Lindefestival 2022 op de Facebookpagina van de WOW.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.