Cyber-to-go-roadshow voor ondernemers

De gemeente nodigt ondernemers op de bedrijventerreinen in Wolvega uit voor een Cyber-to-go-roadshow. In het Motip Dupli Experience Center leren ze hun digitale weerbaarheid te versterken. De roadshow is op 14 november.
Het is deze week landelijk de Week van de Veiligheid. Met de nadruk op veiligheid voor ondernemers presenteerden burgemeester André van de Nadort, Stichting Parkmanagement Wolvega, Cyber Safety Noord Nederland en het Friesland College donderdag deze uitnodiging.
Wat is het doel van deze bijeenkomst?
In de Cyber-to-go-roadshow leren de ondernemers wat digitale dreigingen zijn en krijgen ze tips die ze meteen kunnen inzetten. De bijeenkomst is interactief en prikkelend. Als het aanslaat, volgen er meer bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen.
Studenten MBO ICT van het Friesland College onderzoeken van te voren de wifi-netwerken op het industrieterrein. De resultaten presenteren ze op deze avond. Verder zijn er:
 cybercrime escaperoom(s);
 een MKB crisisgame waarbij je bedrijf digitaal aangevallen wordt;
 demonstraties over veilig internetgebruik;
 een ervaringsdeskundige en professional komen aan het woord.
Meedoen?
Ondernemers met een bedrijf op een van de bedrijventerreinen in Wolvega kunnen zich aanmelden via info@weststellingwerf.nl t.a.v. Cyber-to-go-roadshow. Het programma start om 19.30 uur. Er is beperkt plaats. Aanmelden kan tot 8 november 2019.
Na aanmelding ontvangt u het volledige programma en een routebeschrijving.
Waarom deze roadshow?
We doen steeds meer digitaal. Behalve nieuwe mogelijkheden en economische kansen ontstaan er ook nieuwe risico’s. Vooral voor midden- en klein bedrijven is het lastig om te investeren in kennis en kunde om cybercriminaliteit te voorkomen. Deze bijeenkomst is daarom voor hen.
Deze bijeenkomst is een samenwerking van gemeente Weststellingwerf, Stichting Cyber Safety Noord Nederland, Friesland College, Platform Veilig Ondernemen Noord Nederland en Stichting Parkmanagement Wolvega.

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.