De Verbinding | Désiree Dijkstra

Als eerste zijn wij heel benieuwd naar Désiree Dijkstra. Zij verzorgt al jaren het secretariaat van de CCW.

De altijd goedlachse en enthousiaste Desiree komt zoals gewoonlijk lachend binnen en is er al helemaal klaar voor. Het is vrijdagmiddag en met een heerlijk kopje kruidenthee zitten we gezellig, op 1.5 meter afstand, aan de keukentafel.

Hallo Desiree, vertel eens wat doe jij eigenlijk?
Sinds 3 jaar heb ik mijn bedrijf ‘De Verbinding. Vanuit De Verbinding ben ik onderaannemer van coachingspraktijk ‘De Omslag Maken’. Hier begeleid ik mensen vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). “De Omslag Maken” werkt met het HEAL Concept. Dit is een concept wat door Henk Modderman is ontwikkeld. HEAL staat voor Herkennen, Erkennen, Accepteren en Loslaten.

Soms lopen mensen vast bv. op het werk, in relaties of iemand is de verbinding met zichzelf kwijt. Om weer in je kracht te komen en vanuit daar weer te kunnen verbinden, heb je soms hulp nodig en kijk ik graag met je mee. Dit doe ik door middel van het ontdekken van oude patronen, deze om te buigen zodat je vervolgens de omslag kan maken. Naast de persoonlijke coaching wil ik me nu meer gaan richten op ook werk gerelateerde coaching. Bijvoorbeeld om bij bedrijven te onderzoeken/inventariseren waar de knelpunten liggen en vanuit daar, op zowel persoonlijk als werk gebied, de verbinding weer te leggen.

Hoe ben je ooit begonnen en wat was je drijfveer?
Tijdens een pittige periode in mijn leven ben ik in contact gekomen met Henk en Tineke van “De Omslag maken”. Nadat ik mijn eigen traject bij hen had doorlopen gaven zij aan dat ze iemand zochten die de administratie voor de WMO (VECOZO) op kon opzetten. Hier had ik ervaring in vanuit mijn tijd bij een fysiotherapiepraktijk, dus ben ik daar als ZZP-er aan de slag gegaan. Ook ontdekte ik dat mensen coachen wel heel erg mooi en waardevol is, hier wou ik meer over weten en ben stage gaan lopen bij ‘De Omslag Maken‘. Ik ben toen via ‘De Omslag Maken’ de HEAL-opleiding gaan volgen en sinds die tijd begeleid ik mensen vanuit de WMO. Ooit was ik de verbinding met mezelf kwijt en met deze ervaring kan ik anderen helpen om weer in verbinding met zichzelf te komen.

Naast het coachen heb ik een facilitair bureau en ook hierin ben ik een verbinder. Werkzaamheden die daarbij komen kijken zijn o.a. coördineren, organiseren, processen verbeteren en opzetten, zodat je deze uiteindelijk kunt implementeren. Dit bureau is ontstaan doormiddel van een opdracht voor het bedrijf ‘Tonn’ dit bedrijf is van Alain Schievink de man van Liesbeth, zo kwam ik bij Liesbeth in the picture en bij de CCW en zo je zie maar hoe het balletje kan gaan rollen. Ik werk in opdracht voor verschillende ondernemersverenigingen/stichtingen zoals, Stiekm Trots, CCW, Platform Recreatie & Toerisme, Parkmanagement, SOW, én vanuit de CCW begeleid ik als buddy startende MKB ondernemers. Ik maak hiermee ook ‘De Verbinding’ tussen de ondernemersverenigingen en het bedrijfsleven.

Wat is je visie en wat wil je met je bedrijf uitstralen?
Ik wil graag uitstralen dat ik zowel met coaching als op facilitair gebied actief ben. Beiden wil ik eigenlijk niet missen, maar ik ben wel zoekende hoe ik dit als één geheel kan krijgen. Daarnaast wil ik mezelf dit jaar uitdagen om nieuwe klanten aan te trekken en voor een bedrijf een plan van aanpak te maken waarbij ik mijn kwaliteiten als verbinder en helicopterview kan inzetten.

Wat betekent voor jou ondernemen in Weststellingwerf?
Ha, zullen we in dialect verder?” stelt ze lachend voor”.
Het is voor mij een warme deken. Door o.a. de CCW is er saamhorigheid en met de verschillende platformen heeft de gemeente op dat vlak heel veel mogelijkheden. Deze gemeente is echt geïnteresseerd in ondernemers.

Wat maakt voor jou het ondernemen leuk?
Door de variatie in mijn werk en de verschillende mensen die ik hierdoor ontmoet, vind ik ondernemen ontzettend interessant en leuk!

Waar krijg jij voor jouw bedrijf de meeste inspiratie van en waar word jij blij van?
“Sparren!! Ja, daar word ik heel blij van”. Dit maakt de CCW ook zo leuk, omdat je dan veel kunt sparren met andere ondernemers. Door het werk als buddy ben ik erachter gekomen dat door dingen uit te leggen, dat je daardoor zelf weer ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Netwerken betekent voor mij verbindingen leggen en sparren met elkaar, ideeën op doen en elkaar een stapje verder te helpen.

Wat is je grootste uitdaging op zakelijk en/of persoonlijk gebied?
Mijn uitdaging is om een zichtbaarder te worden door mijn eigen toegevoegde waarde te laten zien én dit ook te durven uitdragen. Op mijn koelkast heb ik een briefje geplakt met een uitspraak van Henk Modderman waarop staat: “Ga voor wat er wel is en laat ontstaan wat er (nog) niet is….

Waar ben jij Stiekm Trots op?
Uhh mag ik dat zeggen, “zonder wij van wc-eend” 😊 dat ik trots ben op de CCW en wat Stiekm Trots heeft bereikt door het verbinden met elkaar. Ik heb vanaf ‘t begin Stiekm Trots zien opbloeien en zeker in deze tijd is het mooi om te zien hoe mensen elkaar helpen. Ik ben trots op Weststellingwerf en de ondernemers van Weststellingwerf.

Met welke ondernemer/bedrijf zou jij in de toekomst wel eens willen samenwerken?
Veenstra.Design‘ vind ik een inspirerend bedrijf en Alwin een echte ondernemer die vanuit zijn hart creëert. Samen met Niesje heeft hij ondanks deze roerige tijd een mooi bedrijf weten neer te zetten.

Heb jij nog een mooie of specifieke vraag aan de gemeente in het kader van ondernemen in Weststellingwerf?
“Weet de gemeente een leuke locatie voor het ondernemershuis?” Ik vind zelf het pand van de oudheidskamer een prachtige locatie of iets in die stijl van het pand.

Naar wie ben jij benieuwd binnen de CCW en zou je willen uitdagen voor een volgend interview?
Linda Jones van ‘Annex 3 consulting‘ reageert altijd heel leuk op mails en heeft een ontzettend interessant bedrijf.

Dus Linda neem jij de uitdaging aan?

Wow, Désiree is een échte verbinder! De tijd vliegt voorbij en het is helaas al tijd om het interview af te ronden. Het begint donker te worden en er moet nog een leuke foto buiten in de tuin gemaakt worden.  Als laatste: Désiree, ontzettend bedankt voor je bijdrageWij, als communicatiecommissie vonden het reuze interessant om je op deze manier beter te leren kennen. 

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.