Escape Room hype waait over naar De Blesse

De Blesse – In Azië, Amerika en Oost-Europa is het al een aantal jaren een grote hype, en ook in Nederland schieten ze momenteel als paddenstoelen uit de grond: Escape Rooms. De eerste Escape Room werd in mei 2013 in Bunschoten geopend. Na uitgebreide aandacht in o.a. De Wereld Draait Door en Boer Zoekt Vrouw geraakte het concept in een stroomversnelling en de teller staat onderhand al op 241 Rooms in Nederland.

 

De Escape Room is een nieuw fenomeen: Je laat je met een groep vrienden of collega’s opsluiten in een afgesloten ruimte, meestal gebaseerd op een thema zoals bijvoorbeeld een misdaadscène, een horrorverhaal, etc. Door raadsels op te lossen, sloten te kraken, en geheime informatie te decoderen, puzzel je je uiteindelijk een weg naar buiten. De licht- en geluideffecten zorgen daarnaast samen met de tijdsdruk voor een zenuwslopende ervaring. Mocht je de logica doorzien en binnen een uur de uitgang weten te halen, dan heb je de Room gehaald.

 

Een groep van 5 oud-studenten uit Wolvega raakte na het bezoeken van een aantal Rooms zo enthousiast dat ze besloten zelf een Room te creëren. Na een juiste locatie te hebben gevonden werd er enkele maanden gebouwd en gepuzzeld. Vervolgens openden ze op 1 juli de deuren van de allereerste Escape Room in Leeuwarden. ‘Escape Room 058’ draait momenteel dusdanig goed dat al gauw werd uitgekeken naar een volgende locatie.

 

Deze vonden ze tijdens een diner bij Pieter Poot in De Blesse. Eigenaren Donny Lawerman en Daniëlle Oostra zijn goede bekenden van het vijftal. Donny: “Wij zijn bij Pieter Poot altijd op zoek naar mogelijkheden om te groeien en te vernieuwen en hadden al gehoord dat de jongens een Room hadden geopend in Leeuwarden. Na een oriënterend gesprek heb ik de Room bezocht en daarna werd al gauw besloten dat we onze krachten gaan bundelen. We hebben hier onder het pand van Pieter Poot een prachtige ruimte beschikbaar. Deze zal in korte tijd omgetoverd worden tot een hoogstaande Escape Room, zodat we begin volgend jaar de gasten kunnen verwelkomen”.

DSC_0905

Foto: v.l.n.r. Rémon Hof, Donny Lawerman, Guido Tilstra, Jarno Mollema, Laurens Tilstra, ontbreken: Danielle Oostra, Feike Postma     (Foto: Lenus van der Broek).

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.