Gedeputeerde Fokkinga in Lindewijk Wolvega: “Het is hier noflik wenjen”

Wolvega – De bewoners van woonwijk Lindewijk in Wolvega wisten het al. En de Friese gedeputeerde Klaas Fokkinga van o.a. wonen weet het nu ook. “Wat een mooie ruime wijk. Het is hier “noflik wenjen” (heerlijk wonen). Fokkinga sloot met deze woorden zijn bezoek aan de gemeente Weststellingwerf en in het bijzonder aan de Lindewijk in Wolvega af. Hij had graag gehoor gegeven aan de uitnodiging om met eigen ogen te zien hoe de (in verhouding) snelst groeiende gemeente van Friesland omgaat met de woningbehoefte.

Doorgroeien

Doorgroeien van de wijk zoals de gemeente wil, hoeft volgens Fokkinga geen probleem te zijn. Fokkinga verwacht dat Weststellingwerf in samenspraak met de buurgemeenten verder kan. Wat de provincie zelf betreft staat Fokkinga open voor maatwerk. Ook zijn gastvrouw, wethouder Hanneke Zonderland, verwacht dat de Lindewijk de komende jaren volgens plan verder kan groeien. Dit betekent dat er tot 2030 verder gebouwd kan gaan worden aan Lindewijk deelgebied 2. In totaal zullen er dan zo’n 750 woningen zijn gerealiseerd.

Gesprek met nieuwe bewoners

Gedeputeerde Fokkinga en wethouder Zonderland spraken op hun fietstochtje door de wijk ook even met Jan en Rinske van Agteren. Zij wonen sinds september vorig jaar in een mooie schuurwoning aan het water van de Lindewijk. Ze kwamen destijds voor het vakantiegevoel. Of dat is gelukt? Jan met een ruim armgebaar richting water en natuur: “helemaal”.

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.