Wolvega – Keurslagerij Hoeksma heeft de winkel aan de Van Harenstraat in Wolvega vanaf 6 november grondig verbouwd. Op vrijdagmiddag 24 november was het dan zover, de winkel werd officieel geopend door de Marten Hoeksma en Siska Hoeksma-Venema. De kinderen Maurits en Hannah mochten als openingshandeling een rij worsten doorsnijden.
Bij het herinrichten van de winkel is veel aandacht besteed aan onder andere toegankelijkheid, interactie, duurzaamheid en service. Zo krijgt de winkel een nieuwe pui met een automatische schuifdeur. Hierdoor wordt de winkel veel toegankelijker. De slagers komen voor in de winkel te staan in plaats van helemaal achterin. Hierdoor hebben de slagers meer contact met de klant, die kan meekijken hoe de slager het stukje vlees afsnijdt. “Daarbij krijgen we voor in de winkel een glazen koelvitrine waar het vlees in getoond gaat worden”, zegt Marten Hoeksma. In de nieuwe winkel wordt niet meer gewerkt met reclameposters, maar met de meest duurzame LED-schermen.
Beschermende atmosfeer
Een andere verandering is dat de keurslager vleeswaren voorverpakt gaat verkopen. Hierbij wordt het vlees verpakt onder beschermende atmosfeer, waardoor deze langer houdbaar zijn. Dit gebeurt zonder dat er conserveringsmiddelen aan toegevoegd worden. De voordelen zijn dat de klant niet meer hoeft te wachten totdat de vleeswaren voorgesneden worden, het vlees is langer vers en is tot wel acht dagen houdbaar.
Patat en salade
In de nieuwe winkel kunnen de klanten na de verbouwing terecht voor zowel een broodje, een warme maaltijd, maar ook uitgebreide plates. Het stukje vlees uit de vitrine wordt ter plekke gebakken en wordt geserveerd met patat en een salade. “Zo gaan we ook beginnen met een klein assortiment snacks, ook voor een warme maaltijd kan iedereen bij ons terecht. Ook dit bezorgen wij thuis of op het werk, warm, koud, een hapjesschotel of tapas”, aldus de enthousiaste Marten Hoeksma.
(Foto: Lenus van der Broek)