Maatregelen voor ondernemers en zzp’ers

Algemeen

Maatregelen voor ondernemers en zzp’ers

Het kabinet heeft maatregelen genomen om door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen. De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO-gemeenten) treffen extra regelingen voor ondernemers en zzp-ers.

Extra regelingen voor gemeentelijke belastingen en heffingen voor ondernemers
De OWO-gemeenten nemen maatregelen op het gebied van belastingen en heffingen om hun lokale ondernemers te ondersteunen. Dit zijn maatregelen boven op die van de regering:

  • Ondernemers kunnen een betalingsregeling aanvragen voor de gemeentelijke belastingen;
  • De aanslag reclamebelasting en (water)toeristenbelasting schuift in elk geval door naar 1 augustus 2020;
  • Zzp’ers met Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) kunnen in aanmerking komen voor kwijtschelding.
    Lees hier meer over de gemeentelijke regelingen voor ondernemers.

Maatregelen van het kabinet
Het kabinet heeft dinsdag 17 maart besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

Hulp voor ondernemers
Bent u als ondernemer in de problemen gekomen door het coronavirus of heeft u vragen? MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat geadviseerd wordt om nu te doen.
Kijk voor meer informatie op: https://www.bureauzelfstandigenfryslan.nl/corona.

Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF)
Zelfstandigen kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kan er een beroep gedaan worden op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Als gemeente voeren wij deze regeling uit. Voor onze gemeente kunt u hiervoor terecht bij Bureau Zelfstandigen Fryslân (BZF).
Op de bovenstaande website kunt u meer informatie vinden. Of bel naar Bureau Zelfstandigen Fryslân via telefoonnummer 14058.

Kamer van Koophandel Coronaloket
Heeft u andere ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het KVK Coronaloket via www.kvk.nl/coronaloket. Of bel tijdens kantooruren met 0800-2117. Vanwege oplopende wachttijden kan het zijn dat u niet direct te woord wordt gestaan. Bekijk eerst de berichtgeving op de pagina of gebruik de ‘bel me terug button’.
Er is ook een landelijk crisisnummer voor ondernemers met vragen over het coronavirus: telefoonnummer 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 uur.

Yn Business voor Friese ondernemers
Yn Business heeft een informatiepagina opgezet speciaal voor Friese ondernemers over landelijke, provinciale en gemeentelijke regelingen. Kijk voor meer informatie op: https://www.ynbusiness.nl/informatiepagina-coronavirus/.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.