Programma Sinterklaasintocht Wolvega

Wolvega – Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 12 november naar Wolvega. De aankomst is om 13.30 uur op het Van der Sandeplein.

Vanaf het Van der Sandeplein gaat Sinterklaas met zijn gevolg van Poems/Albert Heijn al lopend door het dorp naar het podium. Het podium staat dit jaar ter hoogte van de bibliotheek.

DJ Piet is daar al vanaf 14.00 uur. Hij heeft heel veel vet gave nummers die hij allemaal aan de kinderen in Wolvega wil laten horen.

Sinterklaas komt rond 15.00 uur bij het podium aan. Daar zal hij ontvangen worden door een vertegenwoordiger van de gemeente Weststellingwerf. Het feest gaat daarna verder met heel veel dans en zang.

De goedheiligman heeft het natuurlijk erg druk. Daarom komt er voor hem een einde aan het feestje om 15.45 uur. DJ Piet gaat op het podium nog even verder met het draaien van zijn coole plaatjes. De Zwarte Pieten gaan lopend weer terug door het dorp naar het Van der Sandeplein, waarmee er een einde komt aan de intocht van Sinterklaas het dorp.

Volg Sinterklaas Wolvega op Facebook om op de hoogte te blijven van alle activiteiten rond Sinterklaas in Wolvega.

Amerigo blijft thuis

Wat jullie trouwens goed lezen, is dat Sinterklaas al lopend door het dorp gaat. Waar is Amerigo dan? Wij weten dat Sinterklaas een echte dierenvriend is en het allerbeste voor heeft met Amerigo. Omdat het voor zowel Amerigo als Sinterklaas een hele drukke periode is, heeft hij besloten om Amerigo rust te gunnen en blijft Amerigo op stal.

Het programma:

13.30 uur – aankomst op het Van der Sandeplein & optocht richting het podium bij de bibliotheek
14.00 uur – DJ Piet draait plaatjes op het podium
15.00 uur – de Sint komt aan bij het podium
15.45 uur – de Sint vertrekt, DJ Piet gaat nog even door, de Zwarte Pieten lopen terug naar het Van der Sandeplein

Sinterklaaskrant en bonnenboekje

Dit jaar verschijnt er naast de traditionele Sinterklaaskrant ook een bonnenboekje. Het betreft opnieuw een samenwerking tussen Winkeliers – en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW) en Boom uitgevers Nieuwsmedia. Het bonnenboekje wordt op de woensdag voor de intocht verspreid (9 november). Anderhalve week ná de intocht, op woensdag 23 november, komt er als speciale bijlage bij de Stellingwerf een Sinterklaaskrant uit. De bonnen uit het bonnenboekje worden hierin nogmaals herhaald en deze krant wordt verder gevuld met advertenties, puzzels en een verslag van de intocht.

sint2

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.