Supermarkt Bijsterbosch bestaat 40 jaar

Wolvega – In november bestaat Supermarkt Bijsterbosch in Wolvega veertig jaar. Eigenaar Jaap Bijsterbosch (66) was in zijn jongere jaren werkzaam als assistent van de commercieel directeur van Hafkamp supermarkten, die 9 supermarkten exploiteerde onder de naam Centra Hafkamp. Eén van de winkels was de Centra winkel in Wolvega. In januari 1980 kwam Jaap Bijsterbosch als tijdelijk bedrijfsleider naar Wolvega in verband met ziekte van de toenmalige bedrijfsleider. ”Medio 1980 gaf de heer Hafkamp aan dat hij zijn supermarkten wilde gaan verkopen en. Hij wist dat ik de droom had om voor mijzelf te beginnen. Ik kreeg van hem de mogelijkheid om één van zijn 9 bedrijven over te nemen. Aangezien ik de situatie in Wolvega inmiddels kende had dit mijn voorkeur”, aldus Jaap Bijsterbosch. Op 3 november 1980 heeft hij het bedrijf officieel overgenomen en is verdergegaan onder de naam C1000 Bijsterbosch. In november 2013 is Jaap Bijsterbosch franchisenemer geworden bij Albert Heijn, dit na de verkoop van de C1000 formule.

Toekomst

In de toekomst blijft de supermarkt van de familie Bijsterbosch aan de Van Harenstraat gewaarborgd, want dochter Marjan Hulzinga-Bijsterbosch wordt per 1 januari aanstaande mede-eigenaar. Beide zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Jubileumactie

AH Bijsterbosch wil het 40-jarig jubileum niet zomaar voorbij laten gaan. Er is een gloednieuwe spaaractie ontwikkelt, die voortborduurt op de succesvolle actie van het historische plaatjesboek van 2019. Het is een kwartetspel met 24 kwartetten (96 kwartetkaarten) waarop historische plaatjes uit de gemeente Weststellingwerf zijn afgebeeld. De foto’s zijn aangeboden en voorzien van teksten door Geert Lantinga in samenwerking met de Oudheidkamer Weststellingwerf.

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.