Taxibedrijf Troost & De Boer viert honderdjarig bestaan.

Algemeen

Wolvega – Archiefstukken noemen fietsenhandel en -stalling Vreeling & Troost al in 1916/1917, maar bij de Kamer van Koophandel staat het tegenwoordige Taxi Troost & De Boer sinds 1 mei 1920 ingeschreven. Aan die datum houdt de huidige eigenaar Jan Buist zich en viert vandaag op 1 mei dan ook het honderdjarig bestaan van het Wolvegaster bedrijf. Burgemeester André van de Nadort kwam ook even langs om te feliciteren en door de coronacrisis op gepaste afstand. 

Sinds mensenheugenis zat het bedrijf gevestigd aan de Steenwijkerweg 4 in Wolvega. Vijftien jaar geleden werd dat pand gesloopt, verhuisde het huidige taxibedrijf naar de Magnesiumweg en werd op de oude locatie het appartementencomplex Stuyvesant State gebouwd. Begonnen als fietsenhandel en -stalling, werden de werkzaamheden in jaren twintig van de vorige eeuw uitgebreid met een garage die in 1925 het Ford-dealerschap kreeg. In dezelfde periode begon Vreeling & Troost ook met taxi- en ziekenvervoer. De fietsenhandel en -stalling kreeg rond 1938 de naam Troost & De Boer, nadat Vreeling zich uit het bedrijf terugtrok. Klaas de Boer zette het bedrijf voort met Koen Troost en beider familienamen kwamen op de gevel. Op 1 januari 1974 kwam de volgende generatie in de zaak, Herman Troost en Jan de Boer. De Boer trad in 2005 terug. Herman Troost ging in zijn eentje door met het taxibedrijf, maar kwam eind 2007 plotseling te overlijden.

De huidige eigenaar Jan Buist, zette het familiebedrijf, samen met partner Grietje Dijkhuizen voort. Het taxibedrijf telt totaal 32 medewerkers.
(Foto’s: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.