Voormalige brandweerkazerne Wolvega wordt creatieve broedplaats

6 mei van 10.00 tot 16.00 uur Open Huis

Wolvega – De voormalige brandweerkazerne van Wolvega krijgt een nieuwe bestemming. Heidi Wolters van Beeldende Zaken en Rob Rotgers Fotografie openen na 15 jaar zelfstandigheid, begin mei de deuren van Brrand. Ruimte voor co-creatie, werken, ontmoeten en inspiratie. Behalve dat zij hier zelf aan de slag gaan, openen Heidi en Rob ook de deuren voor andere creatieve talenten die hier ruimte vinden om samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Die samenwerking begint overigens bij Rob en Heidi zelf: de combinatie van grafische vormgeving en fotografie leidt tot bijzondere en unieke producten, zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Een foto van jou die zodanig grafisch bewerkt is dat het een kunstportret wordt, een serie mooi vormgegeven kaarten van jouw eigen foto’s, behang, gordijnstof of bijvoorbeeld kussens met je eigen opdruk, vloerzeil, lampenkappen: de samenwerking tussen Rob en Heidi leidt tot unieke en bijzondere producten, zowel voor  particuliere klanten als voor bedrijven. Deze laatste krijgen de mogelijkheid om ook in de inrichting, gevelreclame en promotieartikelen, de huisstijl van hun bedrijf krachtig neer te zetten. Heidi Wolters ontwikkelt in het kader van dat laatste overigens al jaren tal van communicatiemiddelen voor onderwijs, zorg, vastgoedsector, gemeenten en bedrijven. De samenwerking met bijvoorbeeld communicatiespecialisten, tekstschrijvers, websitebouwers en drukkers leidt ook hier tot een compleet eindresultaat.

Fotografie

De 12 meter diepe fotostudio in de voormalige brandweerkazerne bevat een ruim 5 meter brede, professionele foto rondwand. Deze biedt een optimale achtergrond voor modellen fotoshoots, voor families, individuele portretten, grote groepen tot 30 personen en productfotografie. Tevens is de studio compleet ingericht te huur voor professionals en amateurs. Rob Rotgers maakt bovendien pasfoto’s en levert daarbij als extraatje een ‘lachende foto’. Deze is bij uitstek geschikt als profielfoto op de social media. Kom je met zijn tweeën dan hebben we een leuke deal! Ook als je komt voor een lijst, of je foto op plexi, hout, aluminium, canvas of dibond wilt laten drukken. Gluur maar eens door de voordeur, daar zie je leuke voorbeelden. En dat alles voor verrassende prijzen. Je gaat geheid met een smile naar buiten.

Workshops en cursussen

Brrand biedt een bijzonder aanbod aan workshops en cursussen op het gebied van kunst, cultuur en creativiteit. Mensen die met pensioen gaan bijvoorbeeld, kunnen hier een cursus volgen gericht op de ontwikkeling van talenten die eerder in hun leven geen ruimte kregen. Behalve talentontwikkeling, staan ook inspiratie en ontmoeting centraal. De basis hiervoor legde Heidi Wolters toen zij in 2015 aan Kunstacademie Artez afstudeerde op de ontwikkeling van kunst en creativiteit. Heidi gaat daarnaast workshops geven op het gebied van tekenen en schilderen en handlettering. Rob tekent voor workshops fotografie zowel in en buiten een compleet ingerichte studio. Brrand wil bovendien ruimte bieden aan workshops, cursussen, lezingen, vergaderingen en seminars van andere ondernemers. De aanwezige multifunctionele ruimte is voorzien van een beamer en biedt ruimte aan maximaal 60 personen. In deze ruimte zullen bovendien in de toekomst wisselende exposities van cursisten en kunstenaars te zien zijn. U kunt altijd even binnenlopen voor een goed gesprek aan de inspiratietafel of om uw ogen de kost te geven.

Op 6 mei is er een open huis. Tussen 10.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom.

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.