WOW voorjaarsledenvergadering in teken van afscheid en nieuwe kansen

Wolvega – Woensdagavond 4 april hield de WOW haar voorjaarsledenvergadering bij Fit & Fun Plaza, Wolvega.  Voorzitter Bert Piest kon namens het bestuur melden dat inmiddels in samenspraak met de leden een heldere visie bij de gemeente is neergelegd over zowel de ambulante handel als de toekomst van het winkelcentrumgebied, wat zal leiden tot nieuw beleid.

Ook worden de mogelijkheden voor de inzet van een centrummanager verkend en is een werkgroep van ondernemers van start gegaan om ideeën te bedenken voor sfeerverbetering in de winkelstraat. Tijdens het kennismakingsbezoek met burgemeester Van de Nadort werd o.a. de bereidwilligheid van de gemeente uitgesproken om constructief met ons mee te denken over deze onderwerpen.

‘Werk aan de winkel’

Ondanks de positieve boodschap uit het Koopstromenonderzoek dat Wolvega het in verhouding goed doet, ligt er een constante uitdaging voor de ondernemers en daarmee voor de WOW om klanten naar Wolvega te blijven trekken. Dit kan alleen om, daar waar mogelijk, de verbinding met elkaar te blijven zoeken en samen te werken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de activiteiten van het A-team en het Koopzondagteam. Voorzitter Piest spreekt bij deze gelegenheid graag zijn waardering naar hen uit.

Afscheid en benoeming voorzitter

Nadat het bestuur decharge was verleend voor de jaarcijfers voor 2017 met dank aan de penningmeester  Jelle-Geert van der Veen en Alan van der Wal namens het A-team de activiteiten voor 2018 uiteen had gezet, was het tijd om afscheid te nemen van twee trouwe WOW-leden.

Niet alleen de WOW maar heel Wolvega zal hem missen; ‘society’ fotograaf Lenus van der Broek. Met deze kwinkslag memoreert voorzitter Piest aan het vele werk dat hij o.a. voor de WOW heeft verzet. ‘Je kon altijd op hem rekenen, steeds bereid om er iets moois van te maken’.

Freddy Ranft, zo’n 11 jaar geleden gestart als bevlogen lid van het A-team heeft de afgelopen acht jaar eerst als algemeen lid en later als duo-voorzitter in het WOW-bestuur respect opgebouwd door zijn tomeloze energie en gedrevenheid. Hij wist op geheel eigen wijze invulling te geven aan zijn functie wat bijv. resulteerde in de mooie en zinvolle keukentafelgesprekken met winkeliers. Het bestuur bedankt beide heren voor hun jarenlange inzet voor de WOW en onderstreept dit met cadeaus en bloemen.

Als nieuwe duo-voorzitter werd Marten Hoeksma voorgedragen wat met applaus door de leden werd bekrachtigd.

Foto: Lenus van der Broek (links) en Freddy Ranft (Foto: Jannie Fluitman)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.