XXL Mobile maakt plaats voor Toko Makan Sama Sama

Algemeen, WOW

Wolvega – Telefoonwinkel XXL Mobile verhuist per donderdag 1 februari naar de Heerenveenseweg 80 in Wolvega. In het pand aan de Van Harenstraat 15, waar XXL Mobile nu nog zit, opent binnenkort Toko Makan Sama Sama. Daar kun je straks authentiek Indonesische gerechten afhalen.

Aan de Heerenveenseweg, naast Carwash Mohanlal XL, richt XXL Mobile zich op telefoonreparaties. Daarnaast blijft XXL Mobile servicepunt voor pakketdiensten als Mondial Relay, UPS, GLS en Wish. Het winkelassortiment wordt uitgebreid en is online te bestellen via hun webshop. Klanten kunnen via www.xxl-mobile.com bestellen en betalen. Zij kunnen de bestelling dezelfde dag ophalen of thuis laten bezorgen. De gemeente Weststellingwerf staat niet toe dat klanten accessoires ter plekke afrekent. Bij de nieuwe locatie kun je gratis voor de deur parkeren.

Samen eten
In het pand aan de Van Harenstraat opent Sebastiaan Molema binnenkort een Indonesische toko, genaamd Toko Makan Sama Sama. ,,Dat betekent ‘samen eten’”, legt Sebastiaan (42) uit. Hij is van oorsprong een echte Wolvegaaster. Na elf jaar in de Randstad, keerde hij twee jaar geleden terug naar Wolvega. Een aantal grote gebeurtenissen, hij is bijvoorbeeld net vader geworden, zorgde ervoor dat hij zijn leven anders wilde inrichten. ,,Mijn vrouw is Indonesisch, en ik heb zelf onder andere jarenlang in de offshore als chef-kok gewerkt. Ik werkte daar met veel Maleisische en Filipijnse jongens.” Door die ervaring loopt hij al langer rond met het idee om een authentiek Indonesische toko te beginnen. ,,Nu is de tijd rijp.”

Authentiek
Bij een toko denk je misschien aan een supermarkt met Oosterse ingrediënten, maar dat is niet Sebastiaans bedoeling. ,,Je kunt bij Toko Makan Sama Sama straks verse gerechten samenstellen, en die koud of warm mee naar huis nemen. Dit concept zie je in de Randstad wel meer.” Het worden geen verwesterde gerechten, zoals bij de Chinees. ,,Ik maak authentieke, traditionele Indonesische gerechten met een eigen twist. Denk aan saté, rendang, daging, nasi, bami, babi, ajam pedis en ajam cashew.” Het wordt geen restaurant, hoewel je er wel even kunt zitten om je bao bun met rendang of saté te eten. ,,Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. Zoiets als dit is er nog niet in Wolvega, dus ik denk dat het een mooie toevoeging is. Het zou mooi zijn als mensen straks zeggen ‘Zullen we vanavond Sama Sama eten?’” www.tokomakansamasama.nl

Magda Dullemond

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.