Zichtbare huis nummers op bedrijventrein.

Ondernemingen op bedrijventerreinen in Wolvega krijgen nog dit jaar duidelijke en uniforme bordjes met daarop hun huisnummer. De plaatjes moeten de vindbaarheid van de verschillende bedrijven vergroten. Dit is met name van belang voor hulpdiensten, waarvoor de adressering op bedrijventerreinen soms een moeilijkheid is. Het plan voor beter zichtbare nummers komt uit de koker van Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Wolvega. Deze organisatie is verantwoordelijk voor onder meer de beveiliging en de bewegwijzering van de industriezones.

Paaltjes in de berm

Ongeveer tweehonderd bedrijven krijgen zo’n nieuw bordje, schat Marcus Dubling van de stichting. De meeste ervan worden bevestigd op paaltjes in de berm. ,,Maar niet overal is die ruimte beschikbaar.’’ Hij hoopt dat de plaatjes voor de winter geplaatst zijn. Het huisnummerproject is een van de projecten die gehonoreerd is met een bijdrage uit het Ondernemersfonds van Wolvega. Dat is een pot met ongeveer 40.000 euro, opgebracht door de ondernemers zelf en bedoeld voor de vitaliteit van de plaatselijke economie. Een aanzienlijk deel van het geld gaat naar de winkeliersvereniging, die het onder meer benut voor de organisatie van evenementen als het Lindefestival en de sinterklaasintocht.

Meer initiatieven

Het Ondernemersfonds spekt met een bijdrage ook drie nieuwe evenementen. Het gaat om een festival met folkmuziek, dat deze zomer voor het eerst plaatsvindt en gedragen wordt door de plaatselijke horeca. Daarnaast staat er in het weekeinde van het Lindefestival een netwerkavond voor ondernemers op de agenda en wacht het dorp eind september of begin oktober een nieuw oldtimerfestival. Organisator Henk Verkerk hoopt op bedrijventerrein Schipsloot zo’n 150 klassieke auto’s en 50 tot 70 oude motoren en brommers te verwelkomen, die na een puzzeltocht door de streek in het winkelhart neerstrijken.

Tot slot gaat er geld uit het Ondernemersfonds naar betere promotie en marketing van het Wolvegaster bedrijfsleven.

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.