Feestjaar voor 120 jaar Bakkerij Kruiper gaat van start met open dag

WOW

Al 120 jaar is Bakkerij Kruiper te vinden aan de Hoofdstraat Oost 38 in Wolvega. Eduard Kruiper, opa van de huidige Eduard Kruiper, begon de bakkerij in 1904. Inmiddels is alweer de vierde generatie Kruiper aan de slag in de bakkerij. Om het 120-jarig bestaan te vieren zijn er het hele jaar leuke acties en activiteiten. Te beginnen met een open dag komende zaterdag 13 april, met onder andere demonstraties en een chocoladefontein.

De bakkerij is overgegaan van opa Eduard Kruiper naar zijn zoons Jo en Jan Kruiper en uiteindelijk naar zijn kleinzoon Eduard. In de 120 jaar dat het pand in bezit is van de familie Kruiper, is het bedrijf steeds gegroeid. Ook op dit moment kijkt de familie weer naar mogelijkheden om uit te breiden.

Energie

Enkele jaren geleden heeft de familie Kruiper de nodige tegenslag gekend. Na een grote verbouwing van de winkel in 2018 werd Anja, de vrouw van Eduard en moeder van dochters Laura en Eline, in 2019 ernstig ziek. Ze overleed in november dat jaar. Aan het begin van de coronatijd, op tweede paasdag 2020, brak er brand uit in de winkel. Daarbij ging de nog maar net verbouwde winkel verloren. Maar de familie Kruiper zat niet bij de pakken neer. Al in juli 2020 ging de tijdelijke winkel open en op 15 juni 2021 was de officiële opening van het geheel vernieuwde bedrijf. “We hebben het nooit opgegeven en kijken vol energie naar de toekomst van ons familiebedrijf. Alle positieve reacties die we na de heropening kregen hebben daar zeker bij geholpen”, vertelt Laura Kruiper.

Klantvriendelijk

In coronatijd maakte Bakkerij Kruiper een periode van groei mee, net als andere veel levensmiddelenbedrijven. Die groei hebben Eduard Kruiper en zijn team weten vast te houden. “Ik denk dat mensen niet alleen de kwaliteit van onze smaakvolle producten waarderen, maar ook onze klantvriendelijkheid en de gemoedelijke sfeer in de winkel”. Klassiekers als de rumtompoucen, die Eduards vader Jan al maakte, maar ook nieuwere producten als het speltbrood, desembrood, diverse soorten cake en natuurlijk eigengemaakte bonbons van de Zusjes Kruiper, vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Alle belangstellenden zijn welkom tijdens de open dag van Bakkerij Kruiper op zaterdag 13 april a.s. van 11.00 tot 15.00 uur aan de Hoofdstraat Oost 38 in Wolvega.

 

Gerelateerde berichten