Chef Jan Smink lanceert zijn eigen Smink Bruine Boterkoek

WOW
Jan Smink en Gijs Ruhof tonen de bruine boterkoek
Jan Smink en Gijs Ruhof.

 

Smink Boeren Bruine Boter is de beroemde gebrande boter met nootachtige smaak. Deze boter wordt ook wel beurre noisette genoemd en wordt geserveerd en verkocht bij Restaurant Smink. Van deze overheerlijke boter is in samenwerking met Vondelkoeken een speciale koek gemaakt, namelijk de Smink Bruin Boterkoek.

Een ware smaakbeleving, een zachte binnenkant met nootachtige smaak en een krokante buitenkant. De Smink Bruine Boterkoek is volgens geheim recept op ambachtelijke wijze gebakken door Vondelkoeken.

Vondelkoeken

De naam Vondelkoeken dankt zijn naam aan het feit dat bakkerij van Frans Ruhof in de jaren ’70 met zijn zaak aan de Joost van den Vondellaan in Deventer zat. Het geheime recept is al die tijd bewaard gebleven, waardoor deze smakelijke koeken jaren later nog steeds met trots gepresenteerd kunnen worden. Inmiddels zet de kleinzoon van Frans, Gijs Ruhof de familietraditie voort.

Gijs Ruhof maakte voor Smink de Smink Bruine Boterkoek, een koek waar je de liefde in proeft. Deze koek is gemaakt met 100% Smink Boeren Bruine Boter, een vleugje tonkabonen, geroosterde hazelnoten, amandelen, appeltjes en kardemom voor een verrassende bite.

Samenwerking

Ruim 6 jaar geleden werkten Jan Smink en Gijs Ruhof samen bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Het ruim 35 jaar oude recept van Vondelkoeken en de vernieuwende ingrediënten van Jan Smink zorgen weer voor een geheel nieuwe Vondelkoek sensatie.

Gerelateerde berichten