Ondernemers leren en netwerken tijdens BBQ van Parkmanagement

Wolvega – Ongeveer zestig ondernemers genoten vrijdagavond 28 juni van een gezellige BBQ en borrel, georganiseerd door de Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Wolvega. Gastheer was European Aerosols. De ondernemers werden bijgepraat over Ondernemend Weststellingwerf en leerden meer over cybersecurity.

De BBQ was bedoeld om ondernemers van de bedrijventerreinen de kans te geven hun buren beter kunnen leren kennen. Mede-voorzitter Marck Hiemstra van Stichting Parkmanagement opende de avond. Hij attendeerde de aanwezigen op de gezamenlijke beveiliging en het afvalcollectief. Andere initiatieven van Parkmanagement zijn onder meer een gratis Cyber Security IT Scan, het Keurmerk Veilig Ondernemen-Bedrijventerreinen en de bewegwijzering op het bedrijventerrein.

Na de opening door Marck vertelde Désiree Dijkstra van De Verbinding over Ondernemend Weststellingwerf, de nieuwe overkoepelende ondernemersvereniging voor Weststellingwerf. ,,Taken als netwerken, belangenbehartiging, economisch aanjagen en regiomarktering worden in de nabije toekomst centraal geregeld. Wie wil meewerken aan de toekomst van Ondernemend Weststellingwerf, kan zich bij mij melden.” Désiree liet ook weten dat het regiomarketingmerk Stiekm Trots blijft bestaan. ,,Dat is een sterk merk, waarmee we naar buiten blijven treden.”

Laurens Jan Kloppenburg en Jesse Bijlsma van de MKB Cybercampus vertelden vervolgens over cybersecurity. Ze wisten onder andere te melden, dat de gemiddelde schade van een hack of ander cyberincident voor een MKB-bedrijf rond de 270.000 euro bedraagt. De aanwezigen luisterden aandachtig naar de tips die Laurens Jan en Jesse gaven over het voorkomen van hacks, phishing en online fraude en gijzeling.

Ondertussen begon het al lekker te ruiken, want buiten stonden Tom, Lennard en René van BBQ Rookverslaafd heerlijke broodjes pulled chicken te bereiden. Later volgden nog meer lekkers van de barbecue, waar de aanwezigen heerlijk van smulden. Tot slot volgde nog een rondleiding bij European Aerosols, waarna er tijdens het borrelen nog gezellig bijgepraat en genetwerkt werd.

Gerelateerde berichten