Even voorstellen, de nieuwe wijkagent Eric Blaauw

Per 1 december 2021 ben ik in het gebied van Weststellingwerf aan de westzijde van de A32 de nieuwe wijkagent.

Mijn naam is Eric Blaauw en ik ben 51 jaar. In 1991 ben ik aan de politieschool “de Harne” in Harlingen begonnen. Na mijn opleiding heb ik 7 jaar gewerkt in Monster, Zuid Holland. In 2000 ben ik naar Friesland verhuisd en gaan werken aan het bureau Drachten.

Door een zwaar motorongeval ben ik enige tijd niet inzetbaar geweest in de surveillancedienst. Toen heb ik er voor gekozen om naar de politiemeldkamer te gaan. Daar heb ik ongeveer 4 jaar gewerkt. Hierna heb ik nog in Leeuwarden gewerkt tot 2005. Vanaf 2005 tot juli 2020 ben ik gaan werken bij de surveillancedienst in Heerenveen. In juli 2020 ben ik begonnen aan een nieuwe als wijkagent in het gebied van Weststellingwerf aan de oostzijde van de A32. Door interne verschuivingen bij onze organisatie ben ik nu als wijkagent werkzaam in het gebied aan de westzijde van de A32. Bij dit gebied behoort ook Wolvega en de bijbehorende industrieterreinen.

Als wijkagent ben ik in de wijk te vinden. lk wil graag het aanspreekbaar zijn voor de mensen, zij weten als geen ander wat er speelt en leeft in hun wijk. Zij zijn de ogen en oren van de politie. Buurtbewoners en ondernemers kunnen met structurele problemen en wijk gerelateerde vragen bij mij terecht. Ik voer mijn werkzaamheden uit vanaf het team Zuidoost Fryslân te Wolvega.

Ik ben te bereiken via het telefoonnummer 0900-8844. Als ik niet aanwezig ben, kun je een bericht voor mij achterlaten. Bel voor spoedgevallen met 112.

Elke dinsdag kun je bij mij terecht op spreekuur van 10:00 uur tot 12:00 uur in de bibliotheek te Wolvega.

Gerelateerde berichten