Investeringskalender nodigt uit tot samenwerken

College zoekt deelgenoten voor ambities
Wolvega – OP 27 oktober presenteerde het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf bij monde van burgemeester Gerard van Klaveren haar ambities voor de toekomst met de Investeringskalender 2017-2027. De investeringskalender beschrijft zeven belangrijke projecten die de gemeente vooruit helpen. Hierbij staan verbetering van economie, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit voorop. Hoewel de ambities duidelijk zijn, is de investeringskalender vooral een uitnodiging: het college zoekt partners om gezamenlijk de plannen uit te werken en te realiseren.
Steun en draagvlak
Burgemeester Van Klaveren: ¨De realisatie van deze ambities draagt bij aan de toekomst van Weststellingwerf. Wij hopen een lang gekoesterde wens van onze inwoners – de aanleg van snel internet – op korte termijn te kunnen realiseren. Op middellange termijn is het onze ambitie om de verkeerssituatie bij de spoorwegovergang Lycklamaweg te optimaliseren. Op lange termijn draagt realisatie van onze ambities bij aan het verfraaien van onze ´openbare ruimten´. Het college kan en wil de projecten niet realiseren zonder steun van buitenaf. We zijn op zoek naar draagvlak en samenwerking met partijen met hetzelfde doel voor ogen.¨
De zeven projecten die beschreven staan in de investeringskalender richten zich vooral op verbetering van economie, veiligheid en ruimtelijke kwaliteit. Niet alleen voor inwoners en bedrijven, maar ook voor bezoekers en samenwerkingspartners.
Projecten
1. Snel internet – Het college vindt het belangrijk dat inwoners en ondernemers in de dorpen en in de buitengebieden kunnen beschikken over een snelle en betrouwbare internetverbinding.
2. Fietspad langs de Linde – Weststellingwerf staat bekend om zijn prachtige fietsroutes door de natuur. Om een aantrekkelijke fietsgemeente te blijven, zijn investeringen nodig voor de aanleg, verbreding en verharding van de fietspaden en vervanging van bruggen.
3. Winkelcentrum Wolvega – Het college wil samen met de detailhandel werken aan een compact en krachtig winkelcentrum, zodat het centrum van Wolvega aantrekkelijk blijft voor winkelend publiek.
4. Kansen in de Rottige Meente – De Rottige Meente is een uniek gebied en heeft toeristen en recreanten veel te bieden aan natuurschoon, cultuur en historie. Door de ontwikkelkansen van dit gebied te benutten, wordt het gebied meer bekend en gewaardeerd.
5. Toekomst van Noordwolde – Het college werkt aan de toekomst van het dorp Noordwolde. Binnen het project Bestemming Noordwolde zal de komende jaren worden ingezet op werk, inkomen en participatie. Daarnaast verdient het Spokeplasgebied en de noordoostelijke entree van het dorp een kwaliteitsimpuls.
6. Steenwijkerweg De Blesse – De inwoners van De Blesse worden betrokken bij de herinrichting van de oude rijksweg in het dorp. Met snelheidsremmers en meer groen krijgt deze weg een passend landelijk karakter.
7. Spoorwegovergang Lycklamaweg – De drukte bij de spoorwegovergang op de Lycklamaweg veroorzaakt vooral bij fietsers een onveilig gevoel. Een tunnel die fietsers en voetgangers veilig van de Lyclamaweg naar de Hoofdstraat Oost brengt, zal de kruising voor alle weggebruikers overzichtelijker maken. Zie ook de volledige INVESTERINGSKALENDER

dsc_6544  dsc_0592

dsc_6254  2016-4a

vikingfestival2014-5

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.