Inne IJntema van Itensify b.v. ‘Ondernemer van het Jaar Weststellingwerf 2017’

Wolvega – De onderneming Itensify b.v. van Inne IJntema is woensdagavond in Van der Valk Hotel in Wolvega gekozen tot Ondernemer van het Jaar Weststellingwerf 2017. Alle drie genomineerden ontvingen van de jury lovende woorden. De prijs werd uitgereikt door topkok Jan Smink, ondernemer van het jaar 2016.

In een snel veranderende wereld staan ondernemers voor de uitdagende taak hier voortdurend op in te spelen. De jury, bestaande uit Siem Jansen (directeur NOM), Sippy Tigchelaar (Communicatie en Media), Jan Smink – Top-kok (winnaar 2016) en Bouwe de Boer (Culturele Hoofdstad), keek in de beoordeling daarom naar aspecten als creativiteit, samenwerking en innovativiteit.

De avond werd gepresenteerd door Gerard van der Veer. Na het bekendmaken van de winnaar was er, onder het genot van een hapje en drankje, gelegenheid om na te praten en te netwerken. The Swinging Dutchman luisterde de avond op met een akoestisch optreden.

De commissie Ondernemer van het Jaar Verkiezing Weststellingwerf bestaat uit: Redginald Jonker, Durk de Boer en Heidi Wolters.

Gastspreker: “Iemand die ons als professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar anders laat kijken, is niemand minder dan Jan Rotmans. Wij zijn trots dat deze authoriteit op het gebied van transitie, in is gegaan op onze uitnodiging”. aldus de commissie OvhJ.

DE GENOMINEERDEN WAREN:

Inne IJntema

Itensify b.v.

Itensify zorgt dat de remslangen in de auto, gas- en waterleidingen tot hogedrukspuiten en biervaten lekvrij en dicht zijn. Zij leveren de druktest-oplossingen in binnen en buitenland waarmee producenten hun product kwaliteit testen, certificeren en garanderen.

Juryrapport:

Itensify B.V., Wolvega

Hogedruk tot 6000 bar. Inmiddels weet de jury er alles van. Tenminste de hoofdlijnen van wat er zoal komt kijken wanneer je actief bent in de markt van installaties die druk meten in slangen. Met veel passie vertelt Inne IJntema over zijn bedrijf.

In 2010 is hij begonnen met een éénmanszaak om ‘druk – test apparatuur’ te ontwikkelen voor slangen die met name in de olie- en gasindustrie gebruikt worden. Inne werkte eerst bij een ander bedrijf, in deze branche maar zag een niche waar zijn baas niet voor koos. Dus koos Inne zelf. Door het toepassen van een compleet andere techniek, electrisch-hydraulisch zijn de energiekosten 10x lager, is de nauwkeurigheid van de meting hoger, schoner, stiller en sneller. Het aspect van duurzaamheid komt daarin naar voren. Vanuit de start van het bedrijf staat Itensify inmiddels in de markt en wordt de sprong naar internationaal gemaakt. Aardig detail is dat alle testen voor slangen in vliegtuigen van Lufthansa die voor onderhoud in Hamburg gestald worden door apparatuur van Itensify worden uitgevoerd. Itensify levert dus niet alleen in de olie- en gasindustrie aan gerenommeerde partijen.

Itensify kiest er voor om niet de goedkoopste aanbieder te zijn, maar wel de beste met een ‘cirkel van kwaliteitscontrole’. Dat laatste betekent dat eerst gekeken wordt met welke klant men spreekt, wat het echte probleem is van die klant en dan pas in offertes en nazorg aan de slag gaat. Hiermee wordt de relatie met de klant versterkt. Het gaat immers om processen die nauw steken en waarbij een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. De test apparatuur kan vanuit een achttal standaardtype ‘custom-made’ gemaakt worden.

Ook bij Itensify is veel aandacht voor personeel. Ruimte voor stages, maar ook junior medewerkers meteen een stevige opdracht geven om verder te kunnen groeien binnen het bedrijf zijn hiervan voorbeelden. Laat vooral de mensen de dingen doen waar ze goed in zijn. Dan gaan ze vliegen.

Itensify gaat de sprong naar Europa maken, ze zijn er klaar voor. De wereld wordt er een stuk veiliger van!

Tenslotte

Elk jaar weer blijkt het lastig om een keuze te maken tussen onvergelijkbare ondernemingen en toch willen we als jury eruit komen. Zonder hier al te diep op in te gaan heeft de jury dit jaar meer moeite gehad om tot een eensluidend oordeel te maken, maar niettemin zijn we eruit gekomen. Kleine details, en daarmee zijn we als jury van oordeel dat Onderneming van het jaar 2017 in Weststellingwerf is: Itensify

Edward en Karin Maatman

Maatman Pluimvee

Van 200 naar 2 miljoen kippen, het bedrijf van de familie Maatman in Oldeholtpade heeft in 85 jaar niet stilgestaan. Edward Maatman, de derde generatie die de pluimveehouderij bestuurt: “Wij zijn uniek in deze branche, doordat wij met alle kippenrassen werken”.

Siska Venema en Joost de Boer

Tandartspraktijk ‘t Olde Wold

Joost de Boer en Siska Venema staan sinds 2007 samen aan het roer van Tandartspraktijk ’t Olde Wold. Onder hun leiding is de praktijk aan de Heerenveenseweg 218 in Oldeholtwolde uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf. “Want zorg is ook ondernemen”, benadrukt De Boer.

Zie ook FOTOALBUM

Zie ook PRESENTATIE van Jan Rotmans

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.