Noordwolde vlecht

Noordwolde – De Ondernemersvereniging van Noordwolde en het Nationaal Vlechtmuseum hebben de handen ineen geslagen. Zij organiseren vrijdag 6 mei samen ‘Noordwolde vlecht’, een evenement voor jong en oud in het centrum van Noordwolde. Diverse vlechters laten bijzondere kunsten zien, levende standbeelden staan in het rotandorp en er zijn workshops. De plaatselijke muziekvereniging De Woudklank zorgt voor muziek.

Op het Manauplein is tijdens ‘Noordwolde vlecht’ een bruisende markt ingericht. Daarbij maken vijfhonderd bezoekers kans op een extraatje. Ieder uur, van 10.00 uur tot 14.00 uur, worden er honderd goodybags uitgedeeld.

Door de herinrichting is het Vlechtmuseum nog gesloten. Op z’n vroegst gaan de deuren in juni open. Desalniettemin liet het museum tijdens ‘Noordwolde Vlecht’ unieke stukken zien. De vlechters toonden hun vlechttechnieken. Dit gaat van stoelenmatters tot leervlechten en van strovlechten tot wilgentenen vlechten. Daarnaast ontbraken de vlechters van riet en eendenkorven niet. Bezoekers die zelf willen vlechten konden hier ook voor de workshops terecht.

Noordwolde vlecht begon om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

DSC_2734  DSC_2759  DSC_2764

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.