Ondernemers rennen langs ondernemers.

Noordwolde – Woensdagavond waren de leden van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) te gast bij drie collega ondernemers in Noordwolde. De leden liepen van bedrijf naar bedrijf om te genieten van een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje. Of te wel de jaarlijkse running diner. Na vier bezoeken aan ondernemers in Wolvega was dit jaar gekozen voor Noordwolde. De aftrap voor het voorgerecht was bij Fred Tolman van Tolman Hekwerk.

Doordat de zeepkist nog elders stond moest er even worden geimproviseerd met een alternatieve zeepkist. Na een welkomst woord en huishoudelijke mededelingen door Reginald Jonker klom Menno Krikke van de KinderKei op de zeepkist als nieuw lid. Daarna vertelde Sanne Herskamp wat over haar bedrijf Viverè Coaching gevestigd in het voormalige Dans Domein Drenth. Tot slot vertelde Alwin Deems dat er 14 juni bij Groenewold in Lemmer een gezamenlijke netwerkbijeenkomst met haringparty is samen met de commerciële clubs van Lemmer, Gaasterland en Weststellingwerf.

Na de zeepkist was het beurt aan Fred Tolman om zijn bedrijf te introduceren. Hij vertelde met veel enthousiasme over hekwerken en toegangspoorten. Zijn bedrijf zit sinds een anderhalfjaar op de huidige locatie. Hierna was het even lopen naar Kranendonk Vastgoedonderhoud. Eigenaar Michiel Kranendonk nam het bedrijf over van zijn vader en veranderde de koers van traditioneel schilderwerk en glaszetten naar een bedrijf wat zich richt op volledig onderhoud van vastgoed. Dit hield in dat het personeelsbestand werd uitgebreid met onder andere timmermannen.  Kranendonk nam in 2016 het volledig verbouwde kantoor in gebruik welke klimaat neutraal is. De laatste stap is het plaatsen van zonnepanelen om volledig in de eigen elektrische behoefte te voorzien.

Na het hoofdgerecht bij Kranendonk was het even de weg oversteken naar Jumbo de Jong. Hier werden de leden ontvangen door Hasker en Inez de Jong. Zij zitten al 17 jaar op de huidige locatie met ruim 110 medewerkers. Hasker, een man met supermarktbloed in zijn aderen, vertelde over de vele naamswijzigingen van de supermarkt en de daarmee samenhangende verbouwingen. Hierna mochten de leden zelf een toetje uitzoeken in de koeling.

Rond 22:00 kwam de running diner ten einde. De volgende bijeenkomst is de seizoensafsluiting met een golf clinic in Emmeloord op 19 juni.

Toetje uitzoeken bij Jumbo de Jong Noordwolde.

Hasker de Jong aan het woord.

Michiel Kranendonk

Fred Tolman van Tolman Hekwer

Sanne Herskamp van Viverè Coaching.

Menno Krikke van de Kinder Kei

Gerelateerde berichten