Ondernemers uit heel Weststellingwerf vormen samen één grote vereniging

Algemeen, CCW, OVN, Parkmanagement, SOW, WOW
De aanwezigen zijn blij met de oprichting van Ondernemend Weststellingwerf. Foto: Frank Zeinstra

Met het zetten van tien krabbels is dinsdagavond bij European Aerosols in Wolvega officieel de stichting Ondernemend Weststellingwerf opgericht. Het doel is om samen sterker te staan in het promoten en economisch aanjagen van Weststellingwerf, het organiseren van evenementen en behartigen van de belangen van ondernemers uit de hele gemeente. Voorzitter Liesbeth Schievink van Ondernemend Weststellingwerf: ,,Als je de krachten bundelt en de taken verdeelt, bereik je samen meer!”

In de afgelopen jaren hebben de verschillende ondernemersgroepen in Weststellingwerf besloten om toe te werken naar één organisatie die optreedt namens alle ondernemers binnen de gemeente. Met het oprichten van de vereniging Ondernemend Weststellingwerf vormen de Stichting Ondernemersfonds Weststellingwerf (SOW), de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW), de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega (WOW), de Ondernemers Vereniging Noordwolde (OVN), het Platform Toerisme en Recreatie Weststellingwerf en Parkmanagement Wolvega samen één grote ondernemersvereniging. Ze trekken zo samen op om de winkels, horeca en bedrijven in Weststellingwerf stevig op de kaart te zetten. ,,Door samen te werken, hebben we veel meer tijd voor de dingen die écht effect hebben”, zegt voorzitter Liesbeth Schievink. ,,Dankzij deze verbindende kruisbestuiving hoef je straks iets nog maar één keer te doen, in plaats van drie keer.”

Lid worden van Ondernemend Weststellingwerf kan op dit moment nog niet. ,,Sowieso dit jaar nog niet, omdat alle contributies al betaald zijn”, legt Liesbeth uit. ,,We hopen dat het volgend jaar en echt uiterlijk 2026 mogelijk zal zijn om lid te worden van Ondernemend Weststellingwerf.” Tot die tijd zal de samenwerking tussen de leden van de verschillende clubs als het goed is steeds verder intensiveren. ,,Iedereen die betrokken is bij een onderneming in Weststellingwerf kan meedoen met Ondernemend Weststellingwerf. Omdat het één grote organisatie is voor de hele gemeente, heb je samen veel meer mogelijkheden. En je hebt via één portaal invloed op alles wat jou als ondernemer raakt.”

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.