Ondernemers worden bijgepraat over lokaal en regionaal inkopen vanuit de gemeente

Wolvega – De gemeente Weststellingwerf en de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) organiseerden woensdagavond 21 februari in Hotel Holland Inn in Wolvega het thema: ‘Hoe werkt inkopen vanuit de gemeente en hoe je succes vergroot met de kansen van de circulaire economie’. CCW voorzitter Michiel Kranendonk kon ruim 70 bezoekers welkom heten, niet alleen CCW leden, maar ook niet-leden ondernemers. Wethouder Jack Jongebloed vindt het belangrijk om de inkoop lokaal en regionaal te regelen, waardoor er een win-winsituatie is. In Weststellingwerf is hier rond 22 miljoen euro mee gemoeid.

Sandra Onbelet, inkoopadviseur bij de gemeente, vertelde dat de gemeente als doel heeft om lokaal en regionaal de economie te bevorderen en nodigt bij aanbestedingen lokale of regionale ondernemers uit. Regionaal wordt in eerste instantie  bedoeld de OWO gemeente, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland. Samenwerking leidt tot meer kansen en succes. Niet alleen voor grote bedrijven, maar juist ook voor slimme kleinere ondernemingen. Meer info hierover: www.weststellingwerf.nl/ondernemers.

Over ketensamenwerking hebben CCW en de gemeente een autoriteit in Nederland voor deze avond uitgenodigd: Prof. Dr. Jack van der Veen van de Nyenrode Business Universiteit. Met hem kregen de bezoekers direct een soort college met praktische handvatten. Hij is van mening dat niet tegen de klant, maar vooral voor de klant samengewerkt moet worden. Hij gaf de ondernemers mee: wees eerlijk, betrouwbaar, integer, transparant en open.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.