RENEWI IS GESTART MET INZAMELING PMD BIJ BEDRIJVEN

Met het apart inzamelen én verwerken van zakelijk PMD (Plastic, Metalen, Drankkarton) speelt Renewi in op het Rijks brede programma ‘Nederland Circulair in 2050’ en het programma ‘Voorkom en recycle PMD-verpakkingsafval van bedrijven’. Door PMD apart in te zamelen én apart te verwerken, zorgen we er nu al voor dat er meer afval gescheiden wordt, er minder restafval overblijft en er dus meer grondstoffen uit het afval worden gehaald. We garanderen bovendien een hoogwaardige verwerking. We zijn continu op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om afvalstromen te verwerken tot waardevolle grondstoffen. Zo brengen we als toonaangevend waste-to-productbedrijf onze visie in praktijk: Afval bestaat niet, en dat is winst!

We zijn trots op de resultaten die we bereiken met de gescheiden inzameling en verwerking van PMD:

  1. We zorgen ervoor dat maar liefst 80 tot 90% van de door ons ingezamelde PMD als grondstof dient om nieuwe producten van te maken. Dit is een ongekend hoog recyclingpercentage, vergeleken met andere inzamelaars en verwerkers.
  2. Zowel het sorteer-, recycling- als het productieproces van de herbruikbare grondstoffen vinden op dezelfde locatie plaats. Dit scheelt een transportschakel in het proces.
  3. Er is zekerheid van afname. Regranulaat is een grondstof en mag wél over de hele wereld verkocht worden. Hierdoor is een afzet van het materiaal gegarandeerd. Veel landen zoals China laten alleen nog maar producten of grondstoffen toe en geen (gemengd) kunststof afval.

Renewi kan het niet alleen. Met elkaar zijn we in staat om samen te werken aan een duurzaam verhaal. Daarom begeleiden wij iedere organisatie niet alleen met de inzameling, maar ondersteunen wij ook met sorteerwijzers, bewustwordingsposters en een digitale communicatiekit waarmee uw medewerkers en bezoekers niet alleen worden geïnformeerd maar er tevens wordt gezorgd voor bewustwording en motivatie om de PMD op de juiste manier te sorteren.

Bent u geïnteresseerd in wat Renewi hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact op uw accountmanager of met onze Customer Contact Center via 088 700 30 50.

Klik (hier) voor de brochure

Gerelateerde berichten