Samen Sterker Ondernemen een succes!

Menno de Koe en zijn gezelschap tijdens Samen Sterker Ondernemen. Foto: René Wiegmink

Ondernemers genieten van eerste editie Samen Sterker Ondernemen

Het was gezellig druk, zaterdagavond in de Business Lounge en Premium Lounge van Victoria Park in Wolvega. Ondernemers uit het dorp en hun aanhang zorgden voor zo’n 700 extra bezoekers voor de drafbaan.

Zaterdag organiseerde Menno de Koe uit Wolvega in samenwerking met Stichting Ondernemersfonds Wolvega (SOW), Parkmanagement Wolvega, De Gele Kanaries en De Verbinding het evenement Samen Sterker Ondernemen. Ondernemers genoten samen met hun klanten, werknemers of gewoon met vrienden van een geheel verzorgde avond in Victoria Park Wolvega. Met een warm en koud buffet, drankjes én natuurlijk met het wedden op de paardenkoersen. Het gloednieuwe evenement was meteen een groot succes: beide arrangementen waren helemaal uitverkocht.

Onvergetelijke avond
Menno de Koe is eigenaar van Snackpoint de Passage in Wolvega. Hij is al van jongs af aan groot fan van de drafsport. Menno heeft de ruimte achter zijn snackbar aan de Oppers dan ook ingericht als een gezellige wedlocatie. Daar kun je op banen in onder andere Frankrijk en Zweden wedden, daar zijn elke dag races.,, In Wolvega betalen de ondernemers reclamebelasting. De pot van de SOW waar dat geld in gaat, kan gebruikt worden voor initiatieven die het dorp en het bedrijfsleven promoten. Het leek mij leuk om met ondersteuning van de SOW een koers te organiseren.”  Menno heeft veel tijd en moeite in de organisatie van de avond gestoken, daarbij ondersteund door andere bedrijven en organisaties uit het dorp. “Ik heb mijn trouwste vaste klanten vrijkaarten gegeven. Zij hebben op mijn kosten een avond heerlijk genoten, met alles erop en eraan. Mooi toch!” De drafsportliefhebber is zeer tevreden over de avond. ,, Er waren dankzij Samen Sterker Ondernemen 700 bezoekers die er normaal niet geweest waren. Iedereen heeft een gezellige avond gehad, om nooit meer te vergeten.”

Het eerste arrangement bestond onder andere uit toegang in de Business Lounge voor twaalf personen en 25 gratis entreekaarten voor de koersen. Daarnaast kreeg het bedrijf een koers op naam inclusief prijsuitreiking en een sierdeken met de bedrijfsnaam voor het winnende paard. Ook een interview op de livestream van Victoria Park, een rondleiding door de stallen en het volgen van een koers vanuit de volgauto hoorde bij het arrangement. Het tweede arrangement bestond onder meer uit toegang in de Premium Lounge voor zes personen, 25 gratis entreekaarten voor de koersen en een gezamenlijke hoofdkoers namens alle bedrijven.

Topavond
Bedrijven uit heel Wolvega kwamen op het bijzondere evenement af. Alan van der Wal van Bouwbedrijf A. van der Wal trakteerde zijn werknemers op een mooie avond. ,, Ik vind ook dat je er gewoon bij wilt zijn, als er iets voor de lokale ondernemers georganiseerd wordt”, vertelt Alan. ,, Je moet er immers samen voor zorgen dat Wolvega een aantrekkelijke plaats voor ondernemers blijft.” Het team van het bouwbedrijf heeft een topavond gehad op de drafbaan. ,, Het was heel gezellig, het was een avond die ons nog lang bij zal blijven. En ik heb zelfs nog een bescheiden winst gemaakt!”

Goede combinatie
Ook aan de tafel van Barry Hofstra van Hofstra Witgoed was de sfeer meer dan goed. ,, Wij hadden onder andere onze partners meegenomen. Ik kom wel vaker op het Victoria Park, dus ik heb volop kunnen bijpraten met bekenden.” Voor Barry was de koers zelf het hoogtepunt van de avond. ,, Echt top dat er een avond voor ondernemers was op het Victoria Park. De drafbaan hoort onlosmakelijk bij Wolvega, dus deze combinatie mag wat mij betreft vaker gemaakt worden.”

Niels Gruter kwam met zijn vriendengroep naar de drafbaan. Niels is eigenaar van Expert Wolvega en voorzitter van winkeliers- en ondernemersvereniging Wolvega (WOW). ,, Wij hebben ons ontzettend goed vermaakt. Lekker eten en drinken, veel bekenden tegenkomen en dan ook nog eens een leuk spelelement. De rondleiding over de stallen vond ik erg interessant. En dankzij de koers die in naam van Expert Wolvega werd verreden, stond mijn bedrijf mooi in the picture. Wat mij betreft, mag dit elk jaar wel georganiseerd worden.”

Volgend jaar weer
Désiree Dijkstra van De Verbinding kijkt met veel plezier terug op de geslaagde ondernemersavond Samen Sterker Ondernemen in Victoria Park. ,,We zijn als organisatie ontzettend tevreden over dit mooie evenement. Hoe leuk is het dat ondernemers en hun gezelschap een topavond hebben beleefd, en ze daarnaast konden netwerken én hun bedrijf werd gepromoot? Dit evenement krijgt volgend jaar zeker weten een vervolg!”

De aanwezigen genoten van een topavond. Foto: René Wiegmink Tekst: Magda Dullemond

Gerelateerde berichten