Stimuleer gezonde beloning na Avondvierdaagse

Eind mei worden in Weststellingwerf weer verschillende Avondvierdaagsen gehouden. Honderden (hoofdzakelijk) kinderen gaan op pad om vier avonden achtereen een sportieve wandeling te lopen.

Om het gezonde karakter van deze prestatie kracht bij te zetten, legt de gemeente Weststellingwerf graag de nadruk op een sportieve beloning na het volbrengen van de Avondvierdaagse.

Traditiegetrouw worden de deelnemers op de slotavond van de vierdaagse feestelijk onthaald met muziek, bloemen en iets lekkers. Steeds vaker klinkt het signaal om het lekkers te vervangen voor een alternatieve beloning.

Met de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht) stimuleert de gemeente samen met de GGD Fryslân en Buurtsportwerk Weststellingwerf het verstrekken van alternatieve beloningen, zoals bloemen, fruit of kleine cadeaus als speelgoed (springtouw, waterpistool, plaktattoos, bellenblaas, sleutelhanger, frisbee, stoepkrijt, vlieger, stripboek of Donald Duck.

Om (groot)ouders en andere belangstellenden te helpen om gezonde keuzes te maken voor hun (klein)kind, vraagt de gemeente u als ondernemer om uw aanbod te laten aansluiten bij de JOGG-gedachte en gezonde, leuke alternatieven aan te bieden om de kinderen te belonen voor hun afgelegde prestatie.

 Gezonde_beloning_-_GGD_-_Avondvierdaagse

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Een aanpak waarbij al ruim 100 gemeenten zijn aangesloten. Samen met partners laten wij zien dat gezond ook lekker, leuk en gemakkelijk is. Samen werken we aan betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en meer aandacht voor gezond eten en drinken. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moeten de gewoonste zaak van de wereld worden! Meer informatie? Stuur een e-mail naar jogg@weststellingwerf.nl.

DSC_6040

(Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.