Terug van weggeweest, wijkagent Ilse Nederhoed

Mijn naam is Ilse Nederhoed en ik ben wijkagent in Wolvega en Weststellingwerf-West.

Na bijna 10 jaar met veel plezier in Groningen te hebben gewerkt, met een onderbreking van 2.5 jaar bij een rechercheteam en de bereden politie, werd het in de zomer van 2020 tijd voor een nieuwe stap. Wijkagent in Wolvega en Weststellingwerf-West. Een totaal andere werkomgeving en functie. In verband met zwangerschapsverlof ben ik een tijdje afwezig geweest, nu ben ik gelukkig weer helemaal terug.

Tijdens mijn tijd in Groningen heb ik in de binnenstad gewerkt en was ik lid van een openbaar orde team die werd ingezet tijdens de drukke horeca nachten in Groningen. Na een lange periode op straat heb ik aansluitend ruim 2.5 jaar bij de recherche gewerkt. Wij hielden ons bezig met criminele organisaties in grootschalige drugscriminaliteit zoals (grote) hennepkwekerijen en of synthetische drugs zaken. Een heel succesvol team waar we fantastische resultaten boekten. Een hele mooie ervaring die ik ook zeker in mijn huidige functie kan toepassen.

Als wijkagent probeer ik zoveel mogelijk in de wijk aanwezig te zijn en vind ik het belangrijk om benaderbaar te zijn voor een ieder. Ik wil bewoners en ondernemers op het hart drukken om vooral melding te doen indien er zaken spelen die voor ons interessant zijn. Denk dan ook bijvoorbeeld het vermoeden van ondermijnende criminaliteit. Een onderbuik gevoel mag ook altijd bij mij gemeld worden, wie weet is het de start van iets groots en kunnen we met elkaar er voor zorgen dat het aangepakt wordt. We moeten het toch echt samen doen en jullie hulp is heel erg nodig.

In Wolvega zitten veel bedrijven en vanuit mijn functie is één van mijn doelstellingen om de komende tijd de nodige bedrijven op informele wijze in mijn werkgebied te bezoeken en om kennis te maken met de lokale ondernemers. Ik vind het belangrijk wat er speelt in de wijk en natuurlijk ook wat voor mooie bedrijven hier allemaal gevestigd zitten. De uitnodigingen zie ik dan ook graag tegemoet.

Hopelijk tot gauw!

Ilse Nederhoed
0900-8844, bij spoed: 112
ilse.nederhoed@politie.nl

Gerelateerde berichten