Eerde de Vries is veertig jaar advocaat.

Jubilaris Eerde de Vries temidden van zijn collega’ s en medewerkers van Omny De Vries Advocaten. Foto: Lenus van der Broek

Bij Omny de Vries Advocaten in Wolvega werd vrijdag informeel stilgestaan bij het 40-jarig jubileum van advocaat en curator mr. Eerde de Vries (66). Voor velen bekend als de fietsende advocaat met lange jas en hoedje. Opvallend is dat hij al deze jaren als advocaat en curator in Wolvega heeft doorgebracht. Als rasechte Amsterdammer streek Eerde 40 jaar geleden neer in Wolvega.

Tijdens zijn studententijd te hebben gewerkt bij de Rechtshulp van de Vrije Universiteit van Amsterdam was het voor Eerde de Vries duidelijk dat hij de advocatuur in wilde. In die tijd lagen de banen echter niet voor het oprapen. Na enkele sollicitaties en afwijzingen besloot Eerde bij Frida Dietiker in Wolvega te solliciteren, die een vacature had. „Om eerlijk te zijn was het eigenlijk de liefde die mij naar het noorden bracht”, aldus Eerde de Vries. Vanuit Amsterdam was Wolvega al een mooi eind in de richting van Winschoten waar Erna, nu zijn vrouw, woonde.

Na enige tijd in Wolvega te hebben gewoond, streken zij al gauw in De Hoeve neer. In het oude schoolmeestershuis naast basisschool De Klaeter. „Vergeleken met de reuring in Amsterdam was de plattelandsgemeenschap eerst wel even wennen”, merkt De Vries op. Hoewel hij in het begin nog dacht zich te moeten verontschuldigen tegenover zijn vrienden, die bij grote luxe kantoren in de randstad werkten, is hij achteraf blij en „Stiekm trots” in het Stellingwerfse te zijn beland.

In De Hoeve heeft hij al snel de zegeningen van een kleine gemeenschap leren kennen, waarderen en omarmen. Inmiddels is hij verknocht aan het dorpsleven. Ook na 40 jaar advocatuur blijft het recht in al zijn verschijningsvormen Eerde altijd nog boeien.

Gerelateerde berichten