Cyber Security IT Scan

 

 

 


Inzicht in digitale weerbaarheid

In samenwerking met de Gemeente Weststellingwerf, MKB Cyber Campus, Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Wolvega (SPBW) en B.A.I. IT-Solutions en als vervolg op de gehouden Cyber bijeenkomst in 2019 wordt u onderstaande CSI Scan aangeboden.

De CSI Scan geeft u inzicht in uw digitale weerbaarheid. Aan de hand van uw digitale voetafdruk brengen we zaken als malware, phishing en wachtwoordbeleid in kaart. De CSI Scan wordt uitgevoerd door studenten van de ROC  Friese Poort en het Friesland College. Ze worden hierin begeleid door medewerkers van  B.A.I. IT Solutions. De CSI Scan is ontwikkeld door de Stichting Cyber Safety Noord Nederland en het Digital Trust Center vanuit het ministerie van Economische Zaken in samenwerking met het Friesland College en de Friese Poort.

Waarom dit aanbod?
Als ondernemer doet u steeds meer zaken online. Maar wat er precies gebeurt achter de digitale voordeur, is vaak onduidelijk, en onbegrijpelijk. De Cyber Security IT Scan neemt een kijkje achter de voordeur.

Resultaat
Een analyse in begrijpelijke taal. Na afloop van de IT scan stellen de studenten een rapport op. Hierin worden de bevindingen van de CSI Scan gedeeld, maar geven ook praktische adviezen om uw bedrijf digitaal weerbaar te maken.

Succesvolle pilot bij Carrosseriebouw Heiwo
Eind november 2020 hebben 4 studenten van de opleiding, Netwerkbeheer en ICT beheerder niveau 4 van het Friesland College, verschillende scans bij Heiwo uitgevoerd. In januari van dit jaar hebben ze hun opgestelde rapport met hun bevindingen met ons besproken.

In het rapport staan alle gevonden kwetsbaarheden van ons netwerk. Tevens geven ze aanbevelingen wat hier mee te doen. Voor ons was deze, totaal scan, een mooie manier om de beveilig van ons netwerk onafhankelijk te laten toetsen zonder dan er mogelijke commerciële belangen van de beoordelende partij mee spelen.

‘Wij hebben de scan als heel zinvol ervaren en is zeker een aanrader voor iedere ondernemer die onafhankelijk de status van beveiliging van zijn netwerk wil weten.’
Willem Feenstra directeur Heiwo.

Geen kosten
Behalve uw eigen tijd wordt de scan u kosteloos aangeboden. SPBW en De stichting Cyber Safety Noord Nederland nemen elk de helft van de kosten (€ 250,=) voor hun rekening.

Aanmelden
Heeft u belangstelling om de IT Security binnen uw bedrijf vrijblijvend te laten onderzoeken of speelt er een heel ander vraagstuk op het gebied van Cyber Security meld u aan via info@parkmanagementwolvega.nl  wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wij helpen u graag,

Erik Miedema
Directeur MKB Cybercampus
Erik.Miedema@mkbcybercampus.nl

Gerelateerde berichten