Unieke samenwerkingen tussen Heiwo Wolvega en Geesinknorba Emmeloord

De vraag naar technisch geschoold personeel neemt al jaren toe. Bedrijven investeren dan ook in de opleiding van leerlingen om ook in de toekomst goed geschoold personeel voor hun bedrijf te behouden. Geesinknorba uit Emmeloord en Heiwo Wolvega zijn daarom een unieke samenwerking aangegaan om hun leerlingen een zo’n compleet mogelijke opleiding aan te bieden. De leerlingen moeten alle aspecten van het werk leren en waar ze bij Geesinknorba volop kunnen lassen, leren ze bij de Heiwo meer over de techniek van het lijmen. Daarom hebben Frans Knol, coördinator van bedrijfsschool G-Tec en Jans Vos van de Heiwo, besloten hun krachten te bundelen en de leerlingen gezamenlijk op te leiden bij beide bedrijven.

Leerling wordt carrosseriebouwer

Anne Ferwerda is inmiddels volop aan de slag bij de Heiwo. Ze is haar opleiding Werktuigbouwkunde in 2017 bij Geesinknorba begonnen. Ze is inmiddels met haar derde opleiding tot Carrosseriebouwer bezig en kent inmiddels de meeste aspecten van het vak, hoe ze op de afdeling Chassispreparatie bij Geesinknorba de verschillende soorten (elektrische) chassis voorbereidt voor de laadbak die erop komt. Bij de Heiwo leert ze echter alles over het verlijmen van panelen, deuren en zelfs een hele opbouw, wat weer hele andere vaardigheden vereist. Ze kan hiermee uiteraard haar diploma tot allround carrosseriebouwer halen. “Het bevalt mij prima in dit vakgebied en wil graag na mijn opleiding carrosseriebouwer worden”, aldus Anne Ferwerda.

Belangrijk om in opleidingen te investeren

Geesinknorba en Heiwo vinden het belangrijk om in de opleiding van medewerkers van de toekomst te investeren. ‘Wij zijn blij met de samenwerking en kunnen hierdoor de leerlingen een completer pakket bieden. Bovendien vinden ze het zelf ontzettend leuk en leerzaam om bij de verschillende bedrijven een kijkje te nemen. Die ervaring nemen ze meteen mee,’ aldus Frans Knol. De bedrijfsschool G-TEC biedt diverse leerwerktrajecten aan voor opleidingen in de metaalbewerking en elektrotechniek. De leerlingen worden optimaal begeleid en kunnen in alle rust kijken waar hun passie en toekomst ligt. In 2019 heeft G-TEC de prijs voor beste praktijkopleider van Flevoland gewonnen.

Over Geesinknorba

Geesinknorba is een internationaal bedrijf is gevestigd in Emmeloord. Het bedrijf heeft een productie in Emmeloord en Sevilla (Spanje) en sales & servicelocaties in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië en Oost-Europa. Het bedrijf is een innovatieve speler in de afvalinzamelingsindustrie en biedt geavanceerde producten en services om afval efficiënt, veilig en milieuvriendelijk te verwerken. Geesinknorba is voorloper op het gebied van emissievrije oplossingen en technologieën. Zo hebben zij de eerste hybride huisvuilwagen op de markt gebracht evenals de eerste volledig elektrische wagen. Met deze kennis en knowhow kunnen zij ook in de toekomst de beste en meest duurzame oplossingen bieden.

Meer informatie: www.geesinknorba.com

Over Heiwo

Heiwo is dé grootste Nederlandse specialist in klantspecifieke carrosseriebouw van topkwaliteit. Bij het produceren van uw trailer, truckbak of aanhangwagen staan uw wensen en behoeften centraal. Onze adviseurs bespreken met u uw uitgangspunten om zo voor u de meest ideale configuratie samen te stellen. Of we nu spreken over transport van voedingsmiddelen, geconditioneerd transport of mega luchtvrachttransport, Heiwo is altijd in staat u het beste product te leveren. In onze productie in Wolvega staan alle medewerkers graag voor u klaar om uw gewenste koeltrailer, diepvriestrailer, groente- en bloemenaahanwagen of LZV-combinatie te verwezenlijken. Alles om uw transport op duurzame en economische wijze van A naar B te vervoeren. Meer informatie: www.heiwo.nl

Foto: v.l.n.r. Gert Jan Pruim, Jans Vos en Anne Ferwerda (Foto: Lenus van der Broek)

Gerelateerde berichten