Elftal ondernemers staat tijdens ondernemersgala in de spotlights

Wolvega – Niet drie maar elf ondernemers werden woensdagavond tijdens het traditionele ondernemersgala Weststellingwerf in het zonnetje gezet. En het hele elftal won dit keer.

De opzet van het door de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) georganiseerde ondernemersgala was anders dan de voorgaande edities.
Vanaf het eerste gala in 2007 werd telkens uit drie genomineerden een ondernemer van het jaar gekozen. Het publiek kon kandidaten aandragen, waarna de vakjury besliste.

Eerste winnaar
De eerste winnaar was installatiebedrijf Oosterveld uit De Blesse. Naast de eer, veel waardering en respons kregen de winnaars een kunstwerk gemaakt door wijlen Jackie Japink uit Elsloo. De wisselprijs mocht de winnende ondernemer een jaar houden. De ondernemer kreeg een replica.

De jaarlijks toegepaste formule van het gala was aan sleet onderhevig. Volgens CCW-voorzitter Liesbeth Schievink was het aanvankelijk de bedoeling om het ondernemersgala slechts vijf jaar te organiseren. Omdat de animo groot bleek, ging het feestelijke gebeuren na het eerste lustrum gewoon door.

Roer gaat om
Nu was het tijd het roer om te gooien en de verkiezing te schrappen. ‘Er worden ook al zoveel prijzen uitgereikt’, stelt Liesbeth Schievink. In de nieuwe opzet komen ook bedrijven aan bod die anders niet snel op het podium worden gehaald. ‘Er zijn zoveel bedrijven waar we trots op zijn.’

Elf bedrijven die dit jaar op hun eigen vakgebied een prijs of onderscheiding verdienden, werden op het vernieuwde gala nog eens extra in de spotlights gezet. Dat waren melkveehouderij maatschap Van Dijk-Landman (groene lintje), Annie en Piet Kromkamp van Holland Inn (koninklijke onderscheiding), Bakkerij Vliegende Hond (bekroonde oliebol), Keurslagerij Hoeksma (goud bekroonde worst), Visspecialist Van der Schuit (top 3 nationale haringtest), Welkoop Wolvega (Beste Welkoop), Restaurant Smink (Top 10 The Fork restaurant awards 2019), Bakkerij Kruiper (Top3 lekkerste speculaas), De Jong Optiek (Winkelier van het jaar 2018/2019), Kamsma schoenen (Top 50 beste schoenenwinkel), Tramhalteplein Noordwolde (lunchroom van het jaar).

Affiche van Stiekm Trots
Allen kregen een affiche die inhaakte op de onlangs gelanceerde campagne Stiekm Trots. Op het druk bezochte gala in Victoriapark stond Liesbeth Schievink even stil bij die opmerkelijke campagne, die refereert aan de volksaard van de Stellingwervers. ‘De verschillende ondernemersverenigingen in Wetstellingwerf hebben voor de actie op vriendschappelijke samengewerkt. Daar ben ik heel trots op en niet stiekem trots.’ Op die manier kan de regio goed worden gepromoot. Schievink deed een appèl op de aanwezigen in de toekomst nog meer samen te ondernemen.

Ook de gemeente doet mee aan de campagne ‘Stiekm Trots.’ Het belang er van werd ook door burgemeester André van de Nadort aangestipt. De campagne krijgt volgend jaar steeds meer vorm.

Arko van Brakel inspireert
De gemeente en Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland zijn de hoofdsponsors van het ondernemersgala. Namens de bank voerde directievoorzitter Audrey Antuma-Koops het woord. Arko van Brakel tekende voor de presentatie. Hij is een veelgevraagd spreker en oprichter van Euronet, een van de eerste internetondernemingen in ons land. Van Brakel hield een inspirerend betoog.

Foto (C) Gerrit Jan Prakken

Gerelateerde berichten