Ethisch hacken:hoe houd je je organisatie digitaal op slot?

De Blesse – Woensdagavond mocht voorzitter Liesbeth Schievink van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) ruim 35 leden verwelkomen bij Piet Poot in de Blesse bij de maandelijks bijeenkomst van de CCW.

Zeepkist

Na een kleine zwerftocht was ook de gepimpte zeepkist weer aanwezig. Na het welkomstwoord van de voorzitter stelden zich 2 nieuwe leden voor, Remco Lucht Meier en Anja Dragt ook was er een gast lid, Richard de Boer.

Cybercrime, identiteitsfraude en meer

De sprekers van de avond waren Martzen Haagsma, Marten de Vlugt en Jan Klopper. Zij namen de gasten mee in de wereld van Ethisch hacken. Vanuit de enige echte Hackerspace van Friesland Fracks zoeken zij in overleg met de opdrachtgever naar lekken in het computersysteem. Naast toestemming van de opdrachtgever hebben zij ook duidelijke afspraken met het openbaar ministerie en de provider (plek waar de website draait) van de opdrachtgever. Ook gaven zij enkele nuttige tips om te kijken hoe het met de beveiliging van je eigen website staat.
Na afloop werd er aan de bar nog flink nagepraat en afspraken gemaakt om diverse websites van de aanwezige ondernemers door Fracks een onder de loep te laten nemen

CCW-bijeenkomsten

Ook in 2019 vinden de bijeenkomsten altijd plaats op de 3e woensdag van de maand. Alleen in de zomervakantie is er even rust. De volgende bijeenkomst van de CCW is woensdag 20 maart bij de ondernemer van het jaar Rinus van der Zijl van Melkveebedrijf van der Zijl uit Nijeholtpade

Gerelateerde berichten